Brokkoli krémleves

Egészséges, forró leves

2016/11/14

Elérkeztek a fagyos napok, így egy meleg leves remek megoldás lehet ha fel akarjuk melegíteni átfagyott részeinket. Készítsd el a brokkoli krémlevest. 

Hozzávalók: 

  • 50 dkg brokkoli
  • 1 db kisebb póréhagyma
  • 4 db sárga krumpli
  • 1 l csontleves alaplé
  • fehérbors
  • 2 ek olaj
  • őrölt szerecsendió
  • 2 dl főzőtejszín
  • 2 evőkanál étkezési keményítő
  • levesgyöngyök levesbetétnek

Elkészítés: 

1. A zöldségeket megtisztítjuk, meghámozzuk és darabokra vágjuk. A pórét kevés olajon pirítsuk meg, sózzuk és tegyük hozzá a rózsáira szedett brokkolit, majd a feldarabolt burgonyát.

2. Csontlével öntsük fel és főzzük puhára. Botmixerrel pépesítsük és visszatéve a tűzhelyre, fűszerezzük meg.

3. A tejszínt a keményítővel keverjük el simára és habarjuk be a levest vele. 2-3 percig hagyjuk melegedni, ezután már nem szabad forralni. Levesgyönggyel kínáljuk.

Jó étvágyat! 

Hozzászólások