Brokkolis marhahús

Fél óra alatt összedobható, laktató ebédre vágysz? Ez olyan.

2016/07/27

Ez a brokkolis marhahús kicsit a távol-kelet ízeit idézi. Elkészítése rendkívül egyszerű, fogyasztása melegen ajánlott mindenkinek. Mutatjuk is!

Hozzávalók:

  • 1/4 csésze liszt
  • 1 adag marhahúsleves alaplé
  • 2 ek cukor
  • 2 ek szójaszósz
  • 0,5 kg marhahús, kockára vágva
  • 1/4 tk apróra friss gyömbér
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 4 csésze apróra vágott, friss brokkoli

Elkészítése:

  1. Egy kis tálban keverjük össze a lisztet, a húslevest, a cukrot és a szójaszószt. Addig keverjük, amíg a liszt és a cukor teljesen feloldódik benne.
  2. Egy nagy serpenyőben vagy wokban süssük a marhahúst kb. 3-4 percig, amíg szépen megpirul. Adjuk hozzá a húsleveses keveréket, gyömbért, fokhagymát és a brokkolit. Forraljuk fel, majd vegyünk vissza a hőből. Pároljuk 5-10 percig, amíg a szósz besűrűsödik.

Jó étvágyat!

Hozzászólások