Brutális kínzóeszközök a múltból

2016/09/27

A történelem bizonyos részeit nem véletlenül illetik a “Sötét” előnévvel. Ezek a kegyetlen kínzóeszközök garantáltan felkavarják a gyomrodat!

Ha azt hiszed, a Trónok Harca kutyás megoldása kegyetlen volt, akkor nem ismered az emberiség történelmét. A középkorban (és az ókorban, lásd bronzbika) ugyanis vállalhatatlan leleményességről tettünk tanúbizonyságot, ha kínzóeszközök kiokoskodásáról volt szó. Valószínűleg ezen a területen még mindig kifejezetten kreatívak vagyunk – csak épp az emberkínzás lett menet közben törvénytelen cselekedet. 

1.) A patkány és a vödör

Olcsó is, egyszerű is, ráadásul néhány évszázada patkány is könnyebben lehetett fogni, mint manapság. A módszer lényege annyi, hogy egy fém vödröt vagy ketrecet a megkínozandó delikvens hasára, mellkasára esetleg lágyékára szíjaztak, benne egy patkánnyal. Ez után a kínzómesternek nem volt más dolga, csak elkezdte melegíteni a fémet, mire a patkány életösztönei működésbe léptek, és az egyetlen lehetséges menekülési útvonalat választotta: átrágta magát az ember testén. Ez a folyamat akár hosszú órákon át is eltarthatott.

01-rat-torture

2.) A térdzúzó

Természetesen nem az emberi szem kivételére használták. Ez a csodálatos szerkezet egy életre tökéletesen használhatatlanná tette az emberi térdet. S bár a neve kicsit lekorlátozza, kreatív kínmesterek egyéb testrészeken is hasznát vehették, például a karoknál, a könyöknél. Működési elve egyszerű, a használójának csak meg kellett tekernie a nyelét, és a hegyes fogak már át is haraptak bőr, húst és csontot. 

A fogak száma változatos volt, háromtól akár húszig is terjedhetett. Néha izzó fémre cserélték, máskor még kisebb fogak álltak ki belőlük. Mindez a fájdalom maximalizálását volt hivatott elérni.

02-kneesplitter

3.) A melltépő

Értelemszerűen nőkre tervezték, de túlsúlyos férfiaknál is bevethető volt. Olyan alkalmakkor használták, mikor a nő hűsége megkérdőjelezhető volt: félrelépés gyanúja, szándékosnak vélt vetélés és persze az elmaradhatatlan boszorkányság. A melltépő lelke az a négy karom volt, amit esetenként felhevítettek, s melyekkel kényelmesen le lehetett szakítani a hölgyek kebleit. Úgy tervezték, hogy egyszerre egy mellet fogjanak meg vele, és tépjen, szakítson, roncsoljon. Ha a nő túl is élte a kínzást, egy életre belenyomorodot.

04-the-breast-ripper

4.) A bambusz, mint természetes kínzóalkalmatosság

Japánban előszeretettel fektették az áldozatokat fiatal bambuszhajtásokra. A növény elképesztően gyorsan nő, így pár nap alatt nem csak behatolt az emberek testébe, de át is ütötte azt, hogy végül a másik oldalon bukkanjon ki.

06-bambootorture

5.) A Spanyol Szamár

Egy újabb szerkezet, amit elsősorban nőknek terveztek. A lemeztelenített áldozatot úgy ültették fel a főlécre, mint egy lóra. Ezután mindkét lábaira súlyokat helyeztek, egyrészt hogy növeljék a fájdalmat, másrészt hogy kiegyensúlyozzák, nehogy véletlenül leessen.

A történeti források szerint az ék legtöbbször teljesen kettévágta a nőket az egyre csak adagolt súlyoknak köszönhetően. A Spanyol Szamarat még az amerikai polgárháborúban is használták a konföderációs sereg elfogott tagjaival szemben.

10-thespanish-donkey

6.) A bronzbika

A bronzbikát, avagy más néven szicíliai bikát az ókori görögök álmodták meg (kultúra bölcsője, mi?). A bika alakú bronzszobor a kínzóeszközök egyik etalonja. Akkora volt, hogy egy felnőtt embert is bele tudtak szuszakolni, utána pedig a bika alatt tüzet raktak, s a fém hamarosan már vörösen izzott. A szobor úgy volt megtervezve, hogy a haldokló ember sikolyai és üvöltése kintről úgy hangzottak, mint egy bika fújtatása és bömbölése. 

11-thebrazenbull

7.) A Júdásbölcső

A Júdásbölcsőre is tökéletesen igaz, hogy nagyszerűsége az egyszerűségében rejlik. A piramis-szerű tetőre úgy ültették rá az áldozatot, hogy a hegye az ánuszába vagy a vaginájába hatoljon. A többit már a gravitáció elvégezte. Az ereszkedés mértékét azért kötéllel még tudták szabályozni, elvégre a hóhérok és kínzómesterek mind-mind széplelkű, ám meg nem értett emberek voltak… De még ha egy-két embert le is emeltek a bölcsőről, hamarosan ők is elhaláloztak belső vérzés, esetleg fertőzés következtében.

13-thejudas-cradle

Fotók: Imgur

Hozzászólások