Brutális vérontás Los Angelesben

Tucatnyi áldozat, sok sebesült

2015/12/03

Újabb lövöldözés tört ki Amerikában: ezúttal 14 embert végeztek ki a támadók, majd elmenekültek a helyszínről.

Múlthéten három ember halt meg Amerikában, amikor egy fegyveres férfi egy abortusz klinikán túszul ejtette az ott tartózkodókat, majd lövöldözni kezdett. Most Los Angelesben ismétlődött meg a brutális vérontás egy, a fogyatékosok rehabilitációjával foglalkozó központ közelében lévő üzletben.

Helyi idő szerint délelőtt három állig felfegyverzett, katonai ruhás személy jelent meg San Bernardinóban, ahova a támadók egy fekete terepjáróval érkeztek.

Szemtanúk elmondása szerint a két férfi és egy nő besétált egy helyi üzletbe, és azonnal tüzet nyitott az ott tartózkodókra. Az egyelőre nem tudni, miért kezdtek mészárlásba, ám 14 embert sikerült azonnal agyonlőniük, 17 pedig megsérültek a támadásban.

Mass shooting reported in San Bernardino, California:– Reports from the sheriff’s department that there were one to…

Szerző: CNN International2015. december 2.

A légi felvételeken jól látszik, hogy az üzletből feltartott kézzel, tömött sorokban engedik ki a támadók az ott tartózkodókat. Végül a fegyveresek elhagyták az épületet és elmenekültek a járművükkel. A rendőrség követte őket, végül a nőt és egyik társát lelőtték, a harmadik személyről egyelőre nincs hír. Az akcióban több rendőr is megsérült.

A környéken tartózkodók robbanásokat is hallottak, ezt egyelőre vizsgálják.

A hatóságok egyelőre nyomoznak az ügyben, és bár összehangolt támadást gyanítanak, terrorcselekményről egyelőre nincs szó. Mivel az utóbbi időben egyre több a lövöldözés az Egyesült Államokban, Barack Obama ismét szigorítani szeretné a fegyverviselési törvényt.

 

Hozzászólások