Brutálisan letarolták a Chelsea játékosát

Mégsem cserélték le, az orvosi stáb súlyosan hibázott

2015/04/28

A hétvégi forduló angol rangadója a londoni derbi volt, az Arsenal fogadta a Chelsea-t, és a gól nélküli döntetlen egyik félnek sem rossz eredmény. Nem valami jó emlék viszont a meccs Oscarnak, a Kékek brazil támadójának, akit David Ospina, a hazaiak kapusa olyan brutálisan tarolt el egy kiugratásnál, hogy agyrázkódást szenvedett.

A legcsúnyább az, hogy a kapus úgy ütötte el, mintha nem is érdekelte volna a labda, hiszen ő is pontosan látta, mennyire elkésett a kifutással. Ennél egyértelműbb tizenegyest és kiállítást keveset látni futballpályán, összekötve ilyen ordenáré bírói hibával (ti. hogy nem vesz észre) pedig még ritkább.

Ráadásul Oscar nem is úszta meg következmények nélkül. Már a földet érése után lehetett látni, hogy valami nem stimmel, és azt sem tudja szegény játékos, merre van. A jelek egyértelműek voltak, a videón pontosan látszik minden, ennek ellenére a Chelsea orvosi stábja úgy ítélte meg, tovább játszhat.

Ez megint csak súlyos hiba volt, hiszen azonnal kórházba kellett volna szállítani agyrázkódás miatt. José Mourinho menedzser azonban hallgatott orvosaira, és még majdnem fél órára fent hagyták a pályán a játékost, csak a szünetben vették észre, hogy itt komoly baj van. A félidőben lecserélték, Didier Drogba érkezett a helyére. Íme az ütközés:

Hozzászólások