Búcsúzó válogatott és rövidke koncertek

Ilyen volt a Bon Voyage Fesztivál

2016/05/23

Vasárnap a Soproni meghívásából a Budapest Parkban jártunk, ahol néhány ezer emberrel elbúcsúztattuk a Magyar Labdarúgó Válogatottat.

Az, hogy az utóbbi hetek legjobb időjárását fogtuk ki, önmagában jó kedvet varázsolt a válogatott búcsúztatójához, amin az előadók névsora még egyet dobott. A Bon Voyage Fesztivál fellépői a Muriel, The Biebers, az Ocho Macho, Soerii & Poolek, a PASO, a BRAINS, a Firkin és a Punnany Massif voltak, két koncert között pedig Lotfi Begi, Pixa és Náksi Attila zenélt. Házigazdaként pedig Buda Marci és Hajdú B. István sziporkázott.

A fesztivál zenei része tehát nem hagyott kívánnivalót maga után, talán csak annyit, hogy húsz percünk volt egy-egy zenekarra, így mire átszellemültem egy stílusra, már jött is a következő. Kissé gyorstalpaló érzése volt az egésznek, de még így sem panaszkodhatunk, mert a csapatok fergeteges hangulatot varázsoltak. 

Az összegyűlt szurkolók legnagyobb örömére pedig felbukkant a válogatott néhány tagja is. Dzsudzsák, Németh, Juhász, Kleinheisler és Kocsis a színpadon Rakonczai Imre közreműködésével fel is idézte az ominózus öltöző-béli ünneplést, és a közönséggel együtt énekelték azt a bizonyos nézős-járós-csípős számot, ám előtte a Kapitány még egyszer megköszönte a szurkolóknak az EB-selejtezők alatt tanúsított fergeteges hangulatot és szurkolást. Hiába, a 12. tag nélkül nincs csapat!

Azt est során a válogatott hivatalos dalát is megválasztották, ami nem éppen mai sláger: Náksi Attila 1998-as dala, Az Éjjel soha nem érhet véget lett végül a befutó. Persze aki legalább a tévén keresztül követi a meccseket, annak ez nem volt újdonság.

És hogy csírájában elfojtsam a károgást és megmondóembereket: a magyar válogatott hosszú évek után ismét kijutott az Európa Bajnokságra. Ez számít, semmi más. Ha a fiúk azt a mentalitást és küzdeni akarást tudják hozni, amit például a norvégok ellen, akkor az sem számít, ha pont nélkül jönnek haza, mert tudni, látni fogjuk, hogy küzdöttek és minden megtettek a címeres mezért. De ha tényleg küzdenek, akkor kellemetlen meglepetésben lesz része a portugáloknak, izlandiaknak, és még a “sógoroknak” is.

Köszönjük a tegnapi bulit a Soproninak, jó utat kívánunk a srácoknak!

Ria-Ria-Hungária!

Hozzászólások