Budapesten koncertezik Carlos Santana

2019/10/30

Magyarországi turnéállomás is van Carlos Santana 2020-as koncertsorozatában. Március 19-én lép fel nálunk a Papp László Budapest Sportarénában.

12 alkalommal lép színpadra hazánkban a világhírű gitárművész. Santana tíz Grammy-díjat és három latin Grammy-díjat tudhat magáénak. A Rock and Roll Hírességek Csarnokának tagja jövő évi, világkörüli turnéja a Miraculous 2020 fantázianevet kapta. A turné tavaszi, európai állomásait, március 14-én Bolognában indítja, melyről a szervező Live Nation számolt be.

Tesz egy jó nagy kört és Németország, az Egyesült Királyság, Skandinávia, Svájc, Lengyelország, Ausztria, Belgium, Írország és Hollandia mellett hozzánk is eljön. A csapata, melynek dobosa felesége, Cindy Blackman Santana, most két nagy eseményt is ünnepel, az egyik a Abraxas Icímű lemezük 50 évfordulója, a másik a Supernatural album huszadik évfordulója. Ezek mellett pedig megemlékeznek az 1969-es woodstocki fesztivál sikereiről is és mellé játszanak jó pár számot az idén debütált Africa Speaks című albumról is.

A turné kapcsán a gitár virtuóz azt nyilatkozta: “Úgy érzem, mintha újra húszéves lennék, amikor ezzel a bandával játszom, minden dalt megtöltünk energiával. Amikor felmegyünk a színpadra, tudjuk, hogy meg fogjuk érinteni a lelked, megtáncoltatunk, énekelni, üvölteni és nevetni fogsz, elhagyva a mindennapi terheket.”
Hozzászólások