Buffalo karfiol

Húsmentes főfogás a jobbik fajtából

2016/07/22

Imádod a buffalo csirkeszárnyakat, de nincs kedved a húshoz? Akkor ezt a buffalo karfiol receptet neked találták ki! Finom, laktató. Kell több? Nekünk sem.

Mai receptünkkel elsősorban azoknak kedvezünk, akik szeretnének valami húsmenteset enni. Ez a buffalo karfiol ugyanis készíthető vegetáriánusoknak, vegánoknak, gluténérzékenyeknek, vagyis bárkinek a világon. Az elkészítése egy órát sem vesz igénybe, a hozzávalók pedig bármelyik boltból beszerezhetőek. Ugye, hogy jól hangzik?

Hozzávalók:

  • olívaolaj
  • 3/4 csésze gluténmentes liszt
  • 1 csésze víz
  • 1/2 tk fokhagymapor (vagy ízlés szerint)
  • só és bors ízlés szerint
  • 2 fej karfiol falatnyi darabokra bontva
  • 2 ek vaj
  • buffalo szósz (ha nincs, akkor cayenne borsból, worchestershire szószból és egy kis pirospaprikából keverhetünk házilag)
  • 1 tk méz

Elkészítése:

  1. Melegítsük elő a sütőt 230 °C-ra. Enyhén, de mindenhol kenjünk be egy tepsit olívaolajjal.
  2. A lisztet, vizet, fokhagymaport, sót és borsot tegyük egy tálba, és habverővel keverjük addig, amíg a tésztánk sima és kissé nyúlós lesz. Adjuk hozzá a karfiolt, és forgassuk meg jó alaposan a masszában. Ezután mehet is egyből a tepsibe.
  3. Süssük az előmelegített sütőben, amíg enyhén megpirulnak, kb. 20-25 percig.
  4. Olvasszuk meg vajat egy serpenyőben közepes lángon. Vegyük le a tűzről, és keverjük hozzá a buffalo szószt és mézet. Kenjük be a mártással a karfiolokat, egyenletesen, amíg az összes el nem fogy.
  5. Süssük ismét a sütőben kb. 10 percig. Végül vegyük ki a sütőből, és tegyük félre hűlni.

Jó étvágyat!

Hozzászólások