Bukott a United, míg a Real alázott

Két izgalmas front a Bajnokok Ligáján

2015/12/09

A Wolfsburgtól kapott 3-2-es vereség miatt esett ki a labdarúgó Bajnokok Ligájából a Manchester United, míg a Real Madrid rommá verte Malmöt. A Unitedtól való búcsúzáshoz hozzájárult a PSV győzelme a moszkvai CSZKA felett.

Az angol együttesnek megvolt még az esélye a bennmaradásra a németországi vereség ellenére is, hiszen sikerült gólt csavarjanak a kapuba, ám ennek a reménynek igencsak keresztbe tett az orosz vereség. Mindenesetre nem nagyon unatkozhattak, akik végig követték a meccset, hiszen úgy tűnt, hogy a Manchester fogja uralni a pályát, egészen a 30. perc környékéig, amikor is a hazaiak megfordították a vezetést. Az utolsó percekig keményen tartották a 2-1 es előnyt, ám egy öngól hozta a frászt a Wolfsburgi csapatra. Egyenlő esélyekkel álltak a meccs lefújása elé, ám a hazai csapatban játszó Naldot annyira idegesíthette a félrerúgás, hogy két perccel később már egy újabb gólt varrt be. Ezek után már nem sok esélyt hagytak a briteknek.

Eközben Eindhovenben nagyon sokáig döntetlen volt az állás a hollandok és az oroszok között, ám az utolsó tizenöt percben felgyorsultak az események. Moszkva büntetőből előnyhöz jutott, ám a hollandok tíz perc leforgása alatt már be is hozták a gólt, sőt már ők vezettek a mérkőzésben. A végeredmény 2-1.

 

Mindeközben az A csoportban 8-0-ra porolta el a Real Madrid a vendégként játszó Malmöt. Cristiano Ronaldo egymaga négyszer ágyúzta a hálóba a labdát, így egy csoportkör alatt 11-szer talált kapuba, ami rekord a Bajnokok Ligáján. Az aranylabdás így már 88 gól tulajdonosa a BL-ben.

Hozzászólások