Doszpoték buliján halt meg Csisztu Zsuzsa volt férje

Összeesett a táncparketten

2015/02/28

Hirtelen összeesett és meghalt Básthy István, Csisztu Zsuzsa egykori férje, miután végigbulizta az estét Doszpot Péter feleségének szülinapi rendezvényén. Mintha csak saját maga rendezte volna meg előre a halálát.

Básthy István akkor vált ismertté amikor 1996 és 2004 között Csisztu Zsuzsa, egykori élsportoló, majd műsorvezető férje volt, válásukról napi szinte beszámolt akkoriban a sajtó. Az üzletembernek már akkor is szívproblémái voltak, 1996-ban és 2004-ben is kellett műteni.

Szívbetegsége azóta is rányomta a bélyegét mindenre, amit csinált, és vigyáznia kellett vele. De tudta kezelni ezt a helyzetet, amire jellemző például, hogy gyakran mondta közeli ismerőseinek, hogy barátai között, egy buliban szeretne meghalni. Senki sem gondolta, hogy ez egyszer valóban így lesz.

basty
Básthy István

Csütörtök este a Spoon hajón tartotta születésnapi buliját Doszpot Péter felesége, amire hivatalos volt a 62 éves Básthy István is, aki egyszer csak, a parkett közepén összeesett, és nem mozdult többet. Azonnal néma csönd lett a teremben a döbbenettől, Doszpot ugrott oda egyből segíteni.

Az eddigi hírek szerint szívrohamot kapott, de ezt még kivizsgálják az orvosok. A kiérkező mentők még fél órán át próbálták visszahozni az életbe, de már nem tudtak segíteni rajta. A születésnapon számos híresség vett részt – Bochkor Gábor, Hajdú Péter -, akik szerint semmi sem utalt a tragédiára, Básthy jókedvű volt és évezte a bulit.

Egykori felesége, Csizstu Zsuzsa is megszólalt az ügyben, holott hosszú ideje nem beszéltek egymással, lévén a 2004-es válás után nem volt jó köztük a kapcsolat. Az esetet megdöbbentőnek nevezte ő is, de szerinte egykori férje sosem spórolt az erejével, és halála éppolyan feltűnő lett, mint az élete volt.

Hozzászólások