Bulizol, posztolod a Facebook-ra, másnap kirúgnak

A közösségi oldalak így befolyásolják a munkánkat

2015/03/12

A közösségi oldalak egyre jobban meghatározzák életünket, hiszen sok embernek számít, hogy mit mutat magáról a külvilágnak. Azonban könnyen fordulhat rosszra ez a magamutogatás, mert ha az éles szemű munkáltató kiszúr valamit mondjuk a Facebook-on, ami neki nem tetszik, könnyen kirúgás lehet a vége.

Számos olyan külföldi és hazai esetről hallottunk már, hogy egy munkáltató azért mondott fel az alkalmazottjának, mert olyan bejegyzést, képet olvasott látott a Facebook-on, ami annyira kiverte a biztosítékot a vezetőségnél, hogy úgy látták, ez nem fér bele a cégről – esetleg a saját magukról – alkotott képbe.

Ez súlyos kérdéseket vet fel a munkavállalók felelősségéről, ami nem szűnik meg akkor sem, ha a munkahelyén kívül tartózkodnak. A munkáltató ugyanis igyekszik kézben tartani az ellenőrzést, ezért nagyban befolyásolhatják a döntéseit a népszerű közösségi oldalak, amelyek ma már napi szinten is fontos részét képezik alkalmazottai életének.

Two handsome businessmen working together on a Laptop in the off
Nagyon jók voltak a tegnap esti buliról készült fotóid. Bejönnél egy percre az irodámba?

Éppen ezért azt is fontos tisztázni, hogy hol húzódik a határ: hogyan kell viselkednie a dolgozónak, és mit várhat el a munkáltató cég? Hol a magánélet és lojalitás határa? Meddig kutakodhat a cég a Facebook-profilunkon? Nos, a munka törvénykönyve lehetővé teszi számukra, hogy munkaviszonnyal összefüggésben ellenőrizzék az alkalmazottaikat.

Mivel kevés precedensértékű ítélet van Magyarországon, ezért még a munkaviszony elején tisztázni kell, a munkáltató mennyire engedélyezi a személyes internethasználatot, és mit vár el munkaidőn kívül, ami még nem esik szabad véleménynyilvánítás határain belül.

De arra is lehet számítani, hogy egy jól sikerült éjszakai buli mélyrészeg fiatalokat ábrázoló fotói is kiverhetik a biztosítékot munkahelyünkön, és komoly következményei lehetnek. A munkaügyi bíróságon pedig a munkáltató jogosan védekezhet azzal, hogy a képen látható magatartás sérti a cég gazdasági érdekeit.

Hozzászólások