Bundás banán

Vaníliával megbolondítva a még nagyobb élvezetekért!

2016/08/08

A bundás banán kifejezetten mókás étel, legalább a neve alapján. Ráadásul fél óra alatt elkészíthető, és remek zárása lehet egy jó ebédnek!

Ez a fajta desszert néhány étteremben is kapható. Ott általában simán megsütik, esetleg csokisziruppal kínálják. A mi bundás banán receptünk azonban vaníliás bundát húz a gyümölcsökre, ezzel adva egy kis plusz ízt az egésznek. Csoki helyett sima porcukorral szórjuk meg, de talán ezzel még finomabb is, mint csokival!

Hozzávalók:

  • 2 nagyobb banán
  • 2 ek liszt a forgatáshoz
  • 2 dl olaj a sütéshez
  • 1 nagyobb tojás
  • 1 csipet só
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 2 ek liszt
  • 0,3 dl tej

Elkészítése:

  1. A tojást egy tálba ütjük, simára keverjük a sóval, cukorral. Hozzáadjuk a lisztet, és folyamatos keverés mellett adagoljuk hozzá a tejet. Ha már csomómentes, félretesszük.
  2. Egy kisebb tálba szórjuk a forgatáshoz a lisztet.
  3. Egy serpenyőben kevés olajat forrósítunk. A banán héját eltávolítjuk, és a gyümölcsöt ferde szeletekre vágjuk. Megforgatjuk a lisztben, megmártjuk a sűrű, vaníliás masszában, és hagyjuk lecsepegni.
  4. Forró olajba téve mindkét oldalát szép barnára sütjük.
  5. Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni, porcukorral meghintve kínáljuk.

Jó étvágyat!

Hozzászólások