Buzz lesz a Ryanairből

2019/10/25

Átnevezik a Ryanairt nálunk is, így hamarosan a Buzz járatai közül válogathatunk majd. A légitársaság november végével meg is szünteti budapesti bázisát, és ezzel egy időben át is adja üzemelő járatait a Buzz nevet viselő lengyel leányvállalatának. A hírről az AIRportal számolt be, az Aerotelegraph szakportálra, valamint egy prezentációra hivatkozva.

Az AIRportal.hu információi alapján a Ryanair budapesti személyzetét állománygyűlésre hívták össze, feltételezhetően azért, hogy bejelentsék a dolgozóknak a változásokat. A Facebookon azt írták, hogy amennyiben egy munkavállaló nem fogadja el a Buzz ajánlatát, áthelyezik egy másik Ryanair-bázisra.

A változás amúgy abból az okból történik, hogy a Buzz költségei alacsonyabbak, mint az anyavállalaté, ezért a Ryanair-csoport hatékonyabban fel tudja venni a versenyt a lengyel piacot követően Budapest repterén is az olcsóbban fenntartható és jól futó Wizz Airrel. A Ryanair egyébként az említett dokumentumban úgy utal Kelet- és Közép-Európára, mint a Buzz fő növekedési piacára.

Hozzászólások