Bomba meglepetés: a chileiek véget vetettek a spanyol aranykornak

A spanyolok búcsúznak a tornától

2014/06/19

A címvédő és a legutóbbi két Európa-bajnokságon győztes spanyol válogatott a csoportkör után búcsúzik a brazíliai labdarúgó-világbajnokságtól, ugyanis szerdán a B csoport második fordulójában 2-0-ás vereséget szenvedett a chilei csapattól.

Torres és a chilei védő Gonzalo Jara akcióban - fotó: fifa
Torres és a chilei védő Gonzalo Jara akcióban – fotó: fifa

A dél-amerikaiak így a hollandokkal együtt százszázalékosak, és már biztosan ott vannak a legjobb 16 között. Ezzel az eredménnyel a spanyolok mellett az ausztrálok is búcsúznak a tornától.
A chileiek a 20. percben egy gyönyörű akció végén Vargas góljával szereztek vezetést, majd a 43. percben Aránguiz állította be a végeredményt.

A zárófordulóban a chileiek a hollandokkal találkoznak a csoportelsőségért, míg a spanyolok az ausztrálok ellen búcsúznak.B csoport, 2. forduló:

Eduardo Vargas megszerzi Chile első gólját Iker Casillas mellett - fotó: fifa
Eduardo Vargas megszerzi Chile első gólját Iker Casillas mellett – fotó: fifa


Chile-Spanyolország 2-0 (2-0)
Rio de Janeiro, 74 ezer néző, v.: Mark Geiger (amerikai)
gólszerzők: Vargas (20.), Aránguiz (43.)
sárga lap: Vidal (26.), Mena (61.), illetve Xabi Alonso (41.)

Spanyolország:
Iker Casillas – César Azpilicueta, Sergio Ramos, Javi Martínez, Jordi Alba – Xabi Alonso (Koke, a szünetben), Sergio Busquets – David Silva, Andrés Iniesta, Pedro (Santi Cazorla, 76.) – Diego Costa (Fernando Torres, 64.)

Chile:
Claudio Bravo – Mauricio Isla, Gary Medel, Gonzalo Jara, Eugenio Mena – Charles Aránguiz (Felipe Gutiérrez, 64.), Marcelo Diaz, Francisco Silva, Arturo Vidal (Carlos Carmona, 88.) – Alexis Sánchez, Eduardo Vargas (Jorge Valdivia, 85.)

kihagyott spanyol helyzet - fotó: fifa
kihagyott spanyol helyzet – fotó: fifa


 I. félidő:
20. perc: eladott labda után megindultak a chileiek, Sánchez gyönyörűen indult be, a 16-oson belülre érve a középen érkező Vargashoz passzolt, akinek még arra is volt ideje, hogy a kivetődő Casillas mellett elhúzza a labdát, majd az üres kapuba továbbított (1-0).
43. perc: Sánchez szabadrúgását Casillas röviden, középre ütötte ki. Aránguiz levette a labdát és spiccel a kapu bal oldalába lőtt (2-0).    

A spanyol kapitány Jorge Sampaoli ünnepel - fotó: fifa
A spanyol kapitány Jorge Sampaoli ünnepel – fotó: fifa

Óriási lendülettel kezdett a chilei csapat, amely az első két percben akár két gólt is szerezhetett volna. A spanyolok teljesen tanácstalanul futballoztak, helyzetig sem nagyon jutottak el. A félidő közepén egy gyönyörű akció végén megérdemelten szerzett vezetést a dél-amerikai gárda, ezt követően pedig első sorban a kontrákra rendezkedett be. Nem sokkal a játékrész vége előtt szinte lehetetlen helyzetbe került a spanyol csapat, miután egy szabadrúgás után megduplázta előnyét a rivális.

A spanyolok csalódottan kullognak le a pályáró - fotó: fifa
A spanyolok csalódottan kullognak le a pályáró – fotó: fifa


A szünet után jól kezdtek a spanyolok, de előbb Diego Costa, aztán Pedro is hatalmas helyzetben hibázott. Az idő múlásával egyre reménytelenebbé vált Vicente del Bosque együttesének játéka, a chileiek pedig rendre veszélyes kontrákat vezettek. A hajrában a spanyolok már csak a szépítés reményében támadtak, de ez sem sikerült neki.(MTI)

Hozzászólások