Cigizel? – Óriási változás jön!

Májustól polcokon a márkajelzés nélküli dobozok

2015/10/19

Óriási változást tapasztalunk hamarosan a dohányboltok polcain, ugyanis minden egyes cigis doboz ugyanúgy fog kinézni – és nagyon elrettentőek lesznek.

Jövő májustól lép életbe az új, Európai Biztosság által elfogadott törvényrendelet, mely szigorítja a dohánytermékek forgalmazására vonatkozó jogszabályokat. A törvényt az egész EU-ban kötelező bevezetni, hazánkban a legutolsó határidőig, 2016. május 20-ig kell átszervezni a vállalatoknak a cigarettás dobozok kinézetét.

cigaretta 3

A változás első ránézésre szembe tűnő lesz, a dobozokról ugyanis lekerül mindenféle logó, egyedi szín vagy különleges ismertetőjegy. Egységesen, az összes dohányterméken kizárólag a név és a dohánytípus megnevezése maradhat. A dobozok ugyanolyan színűek lesznek, és mindegyiken kitüntetett helyen, a csomagolás legalább 65 %-án a dohányzás káros hatásait bemutató figyelmeztető képek és írások szerepelnek majd.

Az új törvény a fiatalok és a nők dohányzásról való leszokását próbálják elősegíteni, valamint még jobban felhívni a figyelmet a káros hatásaira.

Hozzászólások