Cini újra börtönbe kerülhet?

Ismét csalással vádolják

2015/03/17

Cinit ismét börtön fenyegeti! A vádlottak padján várja holnapi döntését az ügyben, amelyben egyelőre nem áll túl jól a szénája. 2 milliós csalással vádolják.

Zalatnay Saroltát egykori jó barátja, Abonyi Mónika vádolja csalással, a Csillagszem Állatvédelmi Alapítvány elnöke. A nő állítása szerint Cini arról panaszkodott neki egy alkalommal, hogy rosszul áll anyagilag és nem tudja kifizetni autója hátralévő törlesztőrészletét. Az asszony akkor felajánlotta segítségét, mondván, hogy Zalatnay két-három héten belül visszaadja tartozását. Ez akkor 500 ezer forint kölcsönt jelentett, amit további 1 millió 940 ezer forinttal fejelt meg az énekesnő a folyamatos kölcsönkéregetéssel. Zalatnay ügyét a Budaörsi Járásbíróság tárgyalja, Cinit nagyobb kárt okozó, folytatólagosan elkövetett csalással vádolják.

“Én az ő dalain nőttem fel, a példaképem volt. Naiv voltam, azt feltételeztem, hogy egy is­mert ember nem csap be másokat. De sajnos nagyot tévedtem. Az ítélethirdetésre természetesen elmegyek. Zalatnay sosem próbálta meg törleszteni a káromat” – nyilatkozta Abonyi a Borsnak.

zalatnay2

Zalatnay a bíróságon azzal védekezett, hogy ő nem kölcsönnek ítélte meg az összeget, hanem úgy gondolta, a pénzt azért kapja, mert sokat intézkedett az alapítvány ügyeiben egyébként lízingelt autójával, sőt, alkalmanként a megmentett állatokat is azzal szállította.

Az énekesnő korábban már volt börtönben, akkor két évet töltött a rácsok mögött, szintén csalás miatt. Ha most is elítélik, akkor egykori helyzete csak nehezíti a körülményekett, mert ha a vádak igazolást nyernek, akkor visszaesőről beszélhetünk. A  jogász szerint a jelenlegi ügyben súlyosbító körülménynek számít, hogy a vádlott nem ismeri el a cselekményeket és nem is törekszik az okozott kár megfizetésére.

Cini ügyében 2015. március 18-án, szerdán várható ítélethirdetés.

 

kép forrása: Facebook

Hozzászólások