Citromos gyömbéres húsleves

Ilyen az igazi finom és spórolós étel

2016/12/06

Az ázsiai ételeket nagyon szeretjük, csak általában elég bonyolultak. Ez a citromos gyömbéres húsleves viszont egyáltalán nem az. Próbáld ki! 

Ez a tökéletes maradékmentő leves. Ha megmaradt a húsleves, és még grillcsirkénk is van, pár friss fűszer, és máris kész az ázsiai citromos gyömbéres leves!

Hozzávalók:

  • 1.5 l csirke alaplé
  • 1 citromból nyert citromhéj
  • 1 citromból nyert citromlé
  • 1 ek gyömbér (reszelve)
  • 4 ek koriander (apróra vágva)
  • 1 db chili
  • 12 dkg ázsiai tészta
  • 2 ek halszósz
  • 1 db csirkemell filé (főtt, vagy maradék grillcsirke)

Elkészítés:

1. A citrom héját lereszeljük, kis edénybe tesszük, hozzáadjuk a gyömbért és a koriandert, majd félretesszük. A levest feltesszük melegedni, belecsavarjuk a citrom levét, hozzáadjuk a félbevágott chilit és a halszószt.

2. Ha felforrt, beledobjuk a tésztát, és pár perc alatt puhára főzzük. Ha van, akkor a darabolt csirkemellet is a tésztával egy időben adjuk hozzá, a grillcsirkét ráérünk az utolsó percben feldarabolva a leveshez adni, hiszen nem kell megfőznünk, csak átmelegíteni.

3. Minden tányér aljára teszünk egy evőkanálnyit a korianderes, gyömbéres, citromhéjas keverékből, majd erre merjük a forró levest. Azonnal tálaljuk.

Jó étvágyat! 

Hozzászólások