Citromos-zöldfűszeres csirke

Isteni fűszerekkel töltött csirke

2017/05/03

A zöldfűszeres ételekkel nem lehet mellényúlni, garantált sikere van. Dobd fel egy kis citrommal és olyan lesz, mintha egy Michelin csillagos séf készített volna. 

Hozzávalók:

  • 1 db konyhakész csirke (kb. 1,5 kg-os)
  • 2-3 db citrom
  • 1 ág rozmaring
  • 1 ág kakukkfű
  • 1 ág oregánó
  • 1 ág petrezselyem
  • 1-2 csokor vegyes zöldfűszer
  • 2 tk só
  • 2 tk őrölt bors
  • 6 ek olívaolaj
  • 8 db salottahagyma

Elkészítés:

1. A sütőt előmelegítjük 220 fokra. A csirkét kívül-belül megmossuk és konyhai papírtörlővel leitatjuk róla a vizet. A citromokat megmossuk és félbevágjuk. A zöldfűszereket leöblítjük és lerázzuk, majd a leveleket a 4 ág kivételével lecsipkedjük és finomra aprítjuk.

2. Két fél citrom levét közvetlenül a csirke hasüregébe nyomjuk. Ezután a csirkét megtöltjük a kifacsart citromhéjjal, valamint az 1-1 tk sóval és őrölt borssal megszórt zöldfűszerágakkal. A csirke lábát konyhai zsineggel összekötjük, a szárnyát a háta alá hajtjuk. A bőrét megkenjük 3 ek olívaolajjal, majd bedörzsöljük 1-1 tk sóval és őrölt borssal, valamint az aprított zöldfűszerrel.

3. A maradék olajjal kikenjük egy lehetőleg öntöttvas sütőtál alját. Belefektetjük a csirkét, majd elrendezzük körülötte a megtisztított salottákat és a maradék fél citromokat. A forró sütőben sütjük 15 percig, végül 180 fokon további kb. 45 percig. A vele sült salottával és citrommal együtt tálaljuk.

Jó étvágyat! 

Hozzászólások