Combrés – veszélyes játék a testeddel

Ez most az új őrület?

2015/05/13

Bikinihíd, combrés, mi jöhet még?! Szinte hihetetlen, hogy a nők mit képesek tenni saját testükkel azért, hogy megfeleljenek a média által felállított képnek. Olyan elvárásokat támasztanak saját magukkal szemben, amelyek néha totális őrültségbe fordulnak át.

Most állj a tükör elé egy szál fehérneműben, és nézd meg jól magad. Nézd meg jobbról is, balról is, és szemtől szemben. A bokád és a térdeid belső része érjen össze. Húzd ki magad. Mit látsz? Egy hatalmas űr tátong a combjaid között, vagy annak rendje és módja szerint van egy kis párnácska a csípőd vonalának belső részén?

A kérdés nem költői. Tudtad, hogy van már olyan kezdeményezés az interneten, ami arról szól, kinek nagyobb a rés a combjai között? Ennél nagyobb őrültséget keresve sem találhatnánk, hiszen a már így is komoly testképzavarral küzdő fiatal lányok most azon versengenek, ki tudja magát még vékonyabbra fogyasztani annak érdekében, hogy ne érjenek össze a combjai.

combrés7

Most azonnal állj le, ha te is belekezdtél valami őrült fogyókúrába a lehetetlen cél elérésére! Kergethetsz magad előtt délibábot, de a tény az, hogy senkinek nem lesz rés a combjai között, akinek nem olyan a csontozata. Igen, ez a “szomorú” valóság. Nézd meg, hogy ezeknek a lányoknak a térdeik sem érnek össze, tehát eleve más a testfelépítésük, mint azoknak, akik össze tudják zárni a lábukat.

combrés3

Teljességgel irreális elképzelés, ha ezt a rést fogyókúrával, a tested kiéheztetésével akarod elérni. Az a szakértő, vagy edző, aki azt mondja neked, hogy ez táplálkozással, vagy mozgással megoldható, nemcsak teljesen alkalmatlan a szakmára, hanem az anatómiával sincsen tisztában. Mivel a combok közötti távolság abszolút a csontozatodon múlik, ezért kínozhatod magad te csontsoványra, vagy edzhetsz rá kőkeményen – ami ellen semmi kifogásunk nincsen -, de előbbinek csak komoly egészségügyi következményei lehetnek, utóbbival legalább eléred azt, hogy combod feszes és izmos legyen, de a távolság akkor sem fog drasztikusan csökkenni.

Lena Dunham, a Csajok című sorozat színésznője bizarr képet posztolt Instagramjára, hogy ezzel is demonstrálja, mekkora ostobaságnak tartja ez az új őrületet. Bár a kép tényleg elég sokkoló, pedig csak egy kis optikai tuning van rajta, már így is több, mint 44 ezer lájkot kapott, ami sokak egyetértéséről tesz tanúbizonyságot.

Lena Dunham sokkoló képe
Lena Dunham sokkoló képe

A legnagyobb probléma az, hogy rengeteg fiatal, akik naphosszat az internetet és a különböző képmegosztó oldalakat bújják, azt hiszi, hogy ez a normális és trendi. Indiában, ahol a nők genetikai adottságaik révén rendelkeznek szélesebb és kerekebb csípővel most rákaptak arra, hogy mesterséges úton távolíttassák el a feleslegesnek gondolt centiket a testükről. Dr. Abraham Zachariah kozmetikai sebészorvos elmesélte tapasztalatait: “Az indiai nők eleve endomorf testalkattal rendelkeznek, tehát rövidebbek a lábaik, kerekebb a testfelépítésük, szélesebb a kismedencei csontjuk, ezáltal vastagabbak a combjaik. Az ilyen testalkatú emberek hajlamosabbak a súlygyarapodásra, főleg a comb és csípő tájékra. Megdöbbenéssel tapasztalom, hogy egyre több hölgy keres fel azzal a kéréssel, hogy csökkentsük a combjaik közötti távolságot.”

A nyugatról beáramló újabb őrült trend nemcsak őket sújtja irreális elvárásokkal saját testükkel szemben. A combrés nem lehet egy vágyott állapot, mert ez valakinek vagy van, vagy nincs. Mivel genetikai kérdés, ezért ne akarj olyan álmot elérni, ami alapvetően lehetetlen.

combrés6

Egyetlen mentség szól a combrés kisebbítése mellett, mégpedig az egészségügyi kérdés. Azoknak a nőknek, akiknek zavaróan összeér a combjuk, járás közben dörzsölődik a bőrük, hosszú távon pedig kisebesedik ez a testtájék érdemes figyelmet fordítaniuk rá, hogyan tudnak megszabadulni a fölösleges zsírpárnáktól, de legyen ez az egészség és kényelem számlájára írva, nem pedig egy újabb drasztikus őrületnek való megfelelési kényszer.

Hozzászólások