Csajok! Így lesz kényelmes kedvenc cipőtök!

Ez még Hamupipőke sem tudta

2015/08/19

Legyen tél vagy nyár, ősz vagy tavasz, egyetlen dolog biztosan rajtunk van, hogy feldobja szettünket. Ez pedig a lábbeli. Azonban még ezzel is jócskán meggyűlhet a bajunk. Túl szoros, túl szagos, a váratlan nyári záporban beázik, és hasonló apróságok. Főleg, ha kedvenc cipőnket feltétlenül hordani akarjuk egy fontos eseményen. Mutatjuk, hogyan lehet ezeket kivédeni!

Bizonyos lábbeliket csak különleges alkalmakkor vesz fel az ember. Ilyen például egy szép makkos cipő, vagy a kedvenc tűsarkú. Azáltal, hogy ritkábban van lábon, a cipőt nem lehet annyira betörni, nem idomul a lábfej formájához, így ez a különleges alkalom is rémálommá válhat, ha itt-ott törti a lábat. Erre jó megoldás például a tágítás. Még előző este érdemes megcsinálni, hogy legyen ideje az anyagnak felvenni a formát. Aztán igazi ellenség a nyári forróságban a lábszag, de ez ellen is van megoldás! Nézd csak!

Kend be gél állagú hónalj stifttel a kritikus pontokat, hogy ne törje a lábadat.

cipő

Ha új cipődet mindenképp fel szeretnéd venni másnap, akkor ne legyél rest ehhez a trükkhöz folyamodni. Egy jól zárható mélyhűtő zacskót tölts meg félig vízzel. Tömd a cipő orrába és mehet a mélyhűtőbe. Ne finnyáskodj, ez a cipő még tiszta, te pedig holnap fel akarod venni, nem igaz? Így tudod megfelelően kitágítani az orrát, hogy ne törjön fel.

cipő2

Ha a jeges megoldás helyett inkább a forróságot választanád, akkor a következő tippet neked ajánljuk! Húzz egy vastag zoknit a lábadra, bújj bele a cipőbe. Most fogd meg a hajszárítót, és jó alaposan melegítsd fel a cipőt a kritikus ponton. Maradj így addig, amíg a zokni és a cipő ki nem hűl, nyugodtan járkálhatsz is benne egy kicsit. Akár meg is ismételheted a műveletet.

cipő3

Unod, hogy elindulsz a munkába, és a szakadó esőben az összes balerinacipőd és vászoncipőd elázik? Erre is van megoldás! Kend be méhviasszal jó alaposan, ettől lesz csak igazán vízálló a lábbelid! Szárítsd meg, hogy ne maradjon rajta foltosan a viasz, és akár tesztelheted is a csap alatt!

cipő4

A nyár nem kedvez a műanyag cipők és meztelen lábak egymáshoz simulásának. Egy húzós nap végén olyan szagot eregethet a talpunk, mintha szemétben taposnánk. Tökéletes megoldás erre, ha néhány finom illatú, gyümölcsös, vagy virágos teafiltert teszel a cipődbe éjszakára. Nagyon jó szagsemlegesítő, így nem lesz ciki a munkahelyeden sem.

cipő5

Ezen kívül jó ötlet, ha a cipővásárlást a délutáni, esti órákra tartogatod. Ilyenkor már kicsit megdagad a láb, tehát eleve nagyobb méretet fogsz próbálni. Még ha kicsit szorít is, elkerülheted, hogy nem méretarányos lábbelit választasz, ami aztán kényelmetlenné válhat a jövőben.

És még egy utolsó jó tanács: bár furcsának tűnhet, de hasznos. Magassarkú cipőben tapasszal ragaszd össze a harmadik és negyedik lábujjadat. Ennek segítségével leveszed a terhelést a két ujj közötti szalagokról, ami könnyíti a járást, és segíti a megfelelő tartást.

Olvass még kreatív ötleteket!

Hozzászólások