Csak szex és más semmi?

A beteljesülés nem létezhet érzelem nélkül

2015/03/25

Szex érzelem nélkül? Természetesen jó, mert gyorsan kielégülsz. Mondják a férfiak. Egészen elviselhető. Mondják ugyanerre a nők. Egy gyors szex, vagy egy kósza numera vajon csak átmeneti kielégülést ad, élvezetesebb, mint párkapcsolatban, vagy a legjobb dolog, ami veled történhet?

Ismét egy kérdés, amiről jócskán megoszlanak a vélemények. A szex jó. Ez tény. De mennyire jó, ha érzelmek nélkül, pusztán az állatias ösztönök oltárán adózva csinálod, mint a nyulak? Amikor nem szól másról, mint a puritán kielégülésről, amit a hormonod diktál? És, ha már itt tartunk: lehet-e az ilyen szex kielégítő a nők számára, akik eleve érzelem-vezéreltek (főleg) egy szeretkezés alkalmával?

Hosszú távon mindenképpen ugyanaz az általános vélemény: a szex jobb párkapcsolatban, hiszen ha szerelmes vagy, akkor ez az egyik legcsodálatosabb része két ember összetartozásának. A szó legszorosabb értelmében jelent testi és lelki egyesülést.

szex

Persze, ha csak a szex irányából közelítjük a témát, a férfiaktól nagyjából ugyanazt a választ kapjuk: egyértelműen könnyebben vesznek részt pusztán múló kalandban, aminek megvan a maga élvezeti értéke, úgymint vizualitás és ösztönös vonzalom, ami nekik már bőven elég ahhoz, hogy csatába induljanak és bevegyék a kiszemelt várat. Ha túl nyersen akarnék fogalmazni, azt is lehetne mondani, hogy a férfiaknál nem a befogadás öröméről szól, hanem a megszerzés izgalmáról és az élvezésről. Ha pedig egészen pontosan, akkor az így hangzik: “Ha a nadrágodba pisilsz, akkor megkönnyebbültél, de azért mégsem az igazi.”  Ahhoz, hogy egy férfi átlépje ezt a szintet, már valódi érzelmeknek kell megbújniuk a háttérben.

A nők, bár ma már egyre könnyebben mennek bele egy éjszakás kalandokba, vagy érzelemmentes szexuális kapcsolatba, még így is távolságtartóbban kezelik a témát. Ritkább az olyan, aki azt mondaná, hogy csak szex és más semmi! Onnantól kezdve, hogy működésbe indulnak a hormonjaik, máris kialakul egyfajta ragaszkodás, kötődés a másik félhez. Ilyenkor már nehéz érzelemmentességről beszélni. Bízhatunk abban, hogy idővel sikerül áttörnünk a falat a férfinél, és nála is mélyebb érzéseket kiharcolni magunknak, de ez a ritkábbik eset. Ráadásul mindenki tudja, hogy ha a pasi csak kalandot keres, akkor vajmi kevés az esély a nő számára, hogy magába bolondítsa a férfit. Mert ezen a ponton elvész a nőből a spontaneitás, a lazaság, ami addig jelen volt, a férfi pedig kezdi kutyaszorítóban érezni magát, hiszen ő eleve nem várt semmit ettől a dologtól. Érdemes már az elején tisztázni a viszonyokat és az elvárásokat, hogy senki se sérüljön a kapcsolatban.

szex4

Az általam megkérdezettek nagy többsége egyértelműen kijelentette, hogy akkor jó igazán a szex, ha valóban mély érzelmek kötik össze a két embert. Ezek hiányában alkalmanként igen, de hosszú távon biztosan nem válik számukra kielégítővé az együttlét. Nem azért, mert ne lenne jó, hanem azért, mert nincs, ami összekösse azt a két embert. Van, aki úgy fogalmaz, azért könnyebb a szex érzelem nélkül, mert gátlástalanabbá válik, jobban ki- és meg tudja élni vágyait a másikkal szemben, mert az nem számít neki. Se ő, se az, hogy mit gondol róla. Vagyis nem jelent számára semmit a másik fél. Így inkább tekinthető használati tárgynak, mint olyan valakinek, akiért falakat döntenénk le, óvnánk és becsülnénk azt.

Az igazán őszinte gondolat a különbségről így hangzik egy férfitől:Beteljesülés. Hát azt hiszem ez lenne az, amire mindannyian vágyunk. Főleg azzal, akivel összekötjük az életünket. Azt hiszem a nevében minden benne van. Itt minden egybevág és minden klappol. Szerelmesek vagyunk, akarjuk a másikat minden porcikánkkal, és valahogy csak úgy minden nagyon tökéletes. Benne vagyok a nőben, akit az életemnél is jobban imádok, egyszerre akarok mindenhol, mindenemmel, mindenéhez hozzáérni, közben látni akarom a testét és a szemében azt, hogy kimondhatatlanul élvezi, amit csinálok. Valahogy minden: tökéletes. A szex, szeretkezéssé, szerelmeskedéssé alakul.”

szex2

Egy nőtől pedig: “Amikor magamhoz húzom és érzem, hogy lassan, nagyon finoman belém hatol, akkor nemcsak azért önt el a kéjes vágy, mert szeretkezni akarok, hanem azért, mert Ő van fölöttem. A férfi, akit szeretek, akiért bármit megtennék. Pusztán a szeméből visszatükröződő szenvedély és odaadás olyan hatással van rám, hogy azt érzem, ölelném egy életen át. Hogy nincsen nélküle se perc, se óra, csak a nem múló rajongás az együttléteink után. Harapom a leheletét, az illatát, és pihegve várom, hogy együtt lépjük át azt a bizonyos határt. Egy érzelemmentes szex során ilyet senkitől sem kaphatsz.”

A megoldás az lehet, hogy megtaláljuk a hozzánk hasonló gátlástalan párunkat, akivel igazán örömteli a szex! Persze igaz lehet, hogy addig sok cipőt kell felpróbálni, míg rájövünk, hogy melyik a tökéletes választás, de jobb ilyenkor a minőségre és nem a mennyiségre fókuszálni.

Hozzászólások