Családi programok az ünnepekre

Ezekkel biztosan mindenki jól fog szórakozni

2017/12/22

Nincs is jobb annál, mint amikor az egész család összegyűlik egy jó kis játékra. Ehhez mutatunk most tippeket az ünnepekre!

A listánkon helyet kaptak a klasszikus, jól bevált társasok, de más izgalmas ötletet is mutatunk, amelyek tökéletes programok lehetnek az ünnepekre.

1. Gazdálkodj okosan

Ki ne ismerné ezt az örökzöld társast, amit biztosan játszott már mindenki? A gyerekek játszva ismerhetik meg a pénz szerepét, a felnőtteknek pedig nagyon jó nosztalgia.

2. Monopoly

Szintén egy örök klasszikus ez az ingatlankereskedelmi játék, amiben telkeket vásárolhatunk, majd arra építhetünk házakat és szállodákat.

monopoly

3. Ország-város

Ehhez a játékhoz mindössze egy ceruzára és egy papírra van szükség, na meg némi koncentrációra. Különböző dolgokat kell leírni (ország, város, állat, étel, stb.), úgy hogy mindegyik azonos betűvel kezdődik. Nagyon szórakoztató!

4. Puzzle

Ezzel biztosan jó pár óráig el lesz a család, és a végén mindenki nagyon elégedett és büszke lesz!

puzzle

5. Tabu

Adott egy szó, amit körül kell írni, eddig egyszerűnek tűnik, igaz? Pár szót azonban nem lehet használni hozzá, ami igencsak megnehezíti a játékot. Tökéletes program felnőtteknek és nagyobb gyerekeknek is.

6. Scrabble

Szókirakó játék, ahol meg lehet mutatni, kinek mekkora a szókincse!

scrabble

7. Activity

Ezzel tuti nem lehet melléfogni, és a jókedv és nevetés is garantált!

8. Dixit

Hasonló a Tabuhoz, azonban komolyabb taktikai ráérzés kell hozzá. A kezdőjátékos kiválaszt egy képet, amelyen egy festmény van, majd kitalál egy mondatot, ami jellemző a kártyára. Mindenki más is kiválaszt a kezében lévő kártyák közül egyet, amelyre szerinte illik a leírás, majd kezdőjátékoson kívül mindenki szavazhat, hogy melyik volt az a bizonyos kártya.

Hozzászólások