Csaló Budapesten – milliókat szedett ki áldozataiból

Idősekre csapott le, akik elhitték a hazugságait

2015/05/21

Egy csaló milliókat szedett ki idős áldozataiból Budapesten azzal, hogy a fiuknak vagy más rokonuknak hazudta magát, aki balesetet szenvedett, és sürgősen pénzre van szüksége. Kedden csapott le rá a rendőrség, el is fogták, mert addigra elfogytak a trükkjei.

Egy férfi tavaly nyáron, esténként kezdte el telefonon hívogatni idős, általában hetven és nyolcvan év között áldozatait (zömmel nőket), kiadta magát a fiuknak, esetleg más rokonuknak, aki éppen balesetet szenvedett, ezért sürgősen pénzre van szüksége.

Több esetben sajnos sikerrel is járt, mivel súlyosnak írta le a helyzetet, azt hazudta, hogy ittasan ült a volán mögött, és azért kell neki több millió forint, hogy el tudja kerülni a törvényes következményeket, és a hivatalosan intézkedésen kívül el tudja simítani az ügyet a rendőrökkel.

To whom are you writing that text message?

Idén áprilisig négyszer csapott be nyugdíjasokat, összesen hét és fél millió forintot húzva ki belőlük. A Budapesti Rendőr-főkapitányság csütörtökön csapott le rá, mobiltelefonokat, SIM-kártyákat és tableteket talált a lakásán. A tettes őrizetben van, a hatóságok kezdeményezték az előzetes letartóztatását.

Hozzászólások