Csapadék nélkül is megúszhatjuk a mai napot?

4-7°C várható

2015/11/23

Az ország nagy részén felszakadozik a felhőzet, hajnalban, reggel északkeleten eshet még – eső, havas eső, a hegyekben hó. Délután délnyugat felől ismét megnövekszik a felhőzet, de estig csapadék nem várható. Reggel már többfelé fagyni fog, nappal pedig 4-7°C várható. A légmozgás gyenge, mérsékelt marad.

Nem érkezik front a térségünkbe, ugyanakkor folytatódik a hideg levegő beáramlása, ami a hidegfrontra jellemző tüneteket válthat ki. Felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi fájdalmak, sajoghatnak a műtéti hegek. Az átlagosnál hidegebb időben nagy lesz a megfázásveszély, öltözzünk melegen, elkél a vastagabb kabát is. A legtöbb helyen ugyanakkor hosszabb-rövidebb időszakokra kisüt a nap, érdemes lesz kimozdulni a szabadba.

Kedden elsősorban a déli tájakon fordulhat elő kisebb eső, havas eső, a Mecsekben gyenge havazás, északon, északnyugaton ugyanakkor több órára kisüt a nap. A légmozgás mérsékelt marad. Hajnalban -4, +2°C, napközben 3-6°C várható.

Szerdán is előfordulhat szórványosan – elsősorban keleten, délkeleten – kisebb, vegyes halmazállapotú csapadék, északnyugaton ugyanakkor a nap is kisüthet. Hajnalban ismét többfelé fog fagyni, délután 2-6 fokot mérhetünk.

Csütörtökön és pénteken is inkább a felhőké lesz a főszerep, csak rövid napos időszakok lehetnek. Szórványosan várható kisebb eső, havas eső, nyugaton és a hegyekben havazás is.

Péntekre többfelé feltámad az északi-északkeleti szél. Folytatódik a hideg idő.

Forrás: Időkép

Hozzászólások