Csapadékra kedden sem kell számítanunk

Felhős, párás idő várható

2014/10/28

Hétfő éjszaka többfelé köd képződik, amely kedden délelőtt nagyrészt feloszlik, de helyenként – a Dél-Dunántúlon, néhol az Alföldön – maradhatnak felhős, párás körzetek. Estefelé pedig délkelet felől növekedni kezd a felhőzet. Csapadék nem lesz, a légmozgás gyenge marad.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -4 és +4 fok között valószínű.
A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 9 és 14 fok között várható.

518566481

A jelentősebb felhőrendszerek továbbra is a kontinens északi része felett húzódnak; a Brit-szigetek északi felén, a Skandináv-félszigeten erősen felhős az ég, több helyről jelentenek esőt. A Balkán-félsziget felett is sok a felhő, és szokatlan módon Románia, Bulgária térségében a maximum-hőmérséklet alacsonyabb, mint a Brit-szigeteken vagy a Skandináv-félsziget déli, nyugati vidékein. A két felhőzóna között a Pireneusi-félszigettől Közép-Európán át egészen Oroszország nyugati határáig magasnyomás húzódik, amelynek területén az éjszakai ködfoltok feloszlását többnyire száraz, napos idő követi. A napos időben nyugaton többnyire 15 és 20, a Pireneusi-félszigeten 24 és 29, az Alpok és a Kárpátok térségében 10 és 15 fok közé melegszik fel a levegő.
Kedd estig az időjárási helyzet alakulásában jelentős változás nem lesz; csendes, őszi idő várható, több helyen napsütéssel.

Hozzászólások