Csatornát tisztítani jöttek hozzád? Vigyázz, csalók!

Készpénzt kérnek a szolgáltatásért

2015/03/02

Újabb csalók jelentek meg a fővárosban, akik a nyugdíjasok között szedik az áldozataikat. Váratlanul megjelennek, szép munkaruhában, a Fővárosi Csatornázási Művek alvállalkozóiként mutatkoznak be, és készpénzfizetést kérnek a gyanútlan áldozatoktól.

A hír a Fővárosi Csatornázási Művek honlapján jelent meg, miszerint csalók garázdálkodnak Budapesten, akik a cég munkatársainak adják ki magukat, és készpénzfizetésre veszik rá nyugdíjaskorú áldozataikat.

Ezért arra kérik az embereket, hogy ne írjanak alá semmilyen hivatalosnak tűnő papírt a váratlanul bejelentkező álszakembereknek, akik egyébként még uniformist is felvesznek a tökéletes megtévesztés érdekében, és állításuk szerint csatornatisztítást végeznek, dugulást hárítanak el.

Woman meeting service worker

Azért is könnyű a csapdájukba esni, mert valós, számlaképes, bejegyzett cégek állnak mögöttük, amelyek nevében több tízezer, sőt, akár százezer forinttal is megkárosíthatják a gyanútlan nyugdíjasokat.

Már több károsult is jelentkezett a vállalatnál, és hogy a dolgot tisztázza, az FCSM hivatalos közleményben jelezte, hogy nem végez csatornatisztítást az ingatlanokon belül, és ilyen tevékenységgel nem bízott meg egyetlen vállalkozást sem.

Sőt, erre előírás sem létezik, munkatársaik pedig sohasem kérnek készpénzt. A csalók viszont igen.

Hozzászólások