Csecsemőért adta életét a kutyus

Hősként ünneplik az életmentő kutyát

2016/08/19

Majdnem bent égett a 8 hónapos csecsemő egy lakástűzben. Szerencsére Polo, a kutya, hősiesen megmentette a baba életét a halál torkából.

Szívszaggató eset történt Baltimoreban. A tüzet tegnap este 22:45-kor jelentették be – nyilatkozta a baltimore-i tűzoltó egység szóvivője. A tűzben egy kutya vesztette életét, akit hősként ünnepel a családja.

A két szintes ház akkor borult lángokba, amikor Erika Poremski – az édesanya – volt otthon a csecsemővel. A nő kiszaladt az autóhoz valamiért és mire megfordult égett a ház. 

“Azonnal hívtam a tűzoltókat, akik 30 percen belül sikeresen eloltották a tüzet. Borzasztó volt. Hallottam ahogy a lányom, Viviana, bent sír és nem tudtam segíteni rajta. Mindenáron be akartam jutni a házba. Próbáltam berúgni az ajtókat, ablakokat de nem sikerült. A szomszédok is minden erejükkel azon voltak, hogy segítséget nyújtsanak.”

Az édesanya kezén és arcán súlyos égési sérüléseket szenvedett, miközben megpróbált bejutni a házba. Amikor a tűzoltók bejutottak a lángokban álló lakásba Vivianát Poloval a kutyával találták egy szobában. A négylábú végig ott volt a kislánnyal és testével védelmezte a gyermeket. A mentés után az orvosoknak újra kellett éleszteni a csecsemőt, aki a háziállatnak köszönhetően csak kisebb-nagyobb égési sérüléseket szenvedett. Sajnos Polo nem élte túl a tüzet.

“Ő volt az első kiskutyám… és most elveszítettem. Most azért imádkozom, hogy a kislányomat ne veszítsem el. Viviana nagyon erős és küzd az életéért.” 

A tűz okát még vizsgálják a hatóságok.

Hozzászólások