Cseke Katinka: A karácsonyért nem vagyok oda

Így vélekedik Katinka a karácsonyról

2017/12/01

Sztárszerzőnk Cseke Katinka arról számol be nektek, hogy ő is oda van-e a karácsonyért, mint legtöbbünk, illetve elmeséli, hogy hogyan ünnepel. 

Nekem a karácsony azért csodálatos, mert én egy évben csupán kétszer megyek haza. A szüleim Pécsett élnek, a testvérem a feleségével és a kisfiával szintúgy. Az igazi oka annak, hogy ilyen ritkán megyek haza, az nem a 200 km, hanem az időbesoztásom. Kiszámíthatatlanul forgatok a sorozatban, az előadásk elfoglalják szinte a fél napomat, főleg az utazásokkal egybekötött forgatások. Szóval nagyon nehéz összeegyeztetni, hogy az ember haza menjen. Ha már lemegyek hozzájuk, akkor nem egy vagy két napot szeretnék otthon tölteni. Édesapám a nagy halászlé felelős, ő készíti a világ legjobb halászlevét. Nayjából már augusztusban érzem az ízét, novemberben már azzal álmodom, december 24.-én pedig mennyei boldogsággal szürcsölöm az asztalnál apukám halászlevét. Anyukám istenieket süt-főz, közben csilingel a csengő, a gyerekeknek odarejtjük az ajándékot a fa alá. Habár az egyikőjük 14, a másik lassan 17 éves, mégis baba koruk óta ezt játsszuk velük, hogy jön a Jézuska és talán még most is elhiszik. Csak mára már komolyabb a lista: nem egy barbi meg egy kisautó.

Ilyenkor üldögélek a teraszon anyuval, elterül alattunk Pécs látképe, visszajön a gyerekkorom, a sportiskola 8 éve az általánosban, a vegyipari gépészeti szakközép, mert hogy én vegyészként végeztem… ami tudjuk, hogy milyen közel áll a színművészethez. Gondolkozom az elmúláson, azon, hogy nem hiszem el, hogy mindjárt van egy nagykorú gyerekekem, és sokszor jut eszembe, hogy vajon még hány karácsonyt fogunk együtt megélni a szüleimmel. Szerencsésnek mondhatom magam, hisz 70 és 72 évesek, jó egészségnek örvendenek, szóval ez egy nagy megkönnyebbülés amikor otthon vagyok.

Amúgy a karácsonyért nem vagyok oda… nem gondolom, hogy a családokban erre a két napra kell, hogy koncentrálódjon a szeretet, de már erről beszélni is sablonos. Tehát hurrá, jöjjön a karácsony!

Hozzászólások