Csendben tovább özönlenek a menekültek Magyarországra

Kedden hatezer ember lépte át a határt

2015/10/07

Miközben szépen elcsendesült a menekültek körüli felhajtás a sajtóban, a helyzet Magyarországon cseppet sem javult, sőt. Kedden hatezer ember léte át a határt, ami háromszor annyi, mint azelőtt, hogy a határt lezárták. Volt értelme kerítést felhúzni, meg a hadsereget riadóztatni?

Miközben milliárdokat költött a kormány a déli határon a drótkerítés felállítására, kivezényelte a rendőrséget és a hadsereget a határhoz, a helyzet semmit sem javult déli végeken. A szeptemberi határzár előtt napi kétezer volt az országba lépő menekültek száma.

Meglepő adat, hogy ez a szám egyáltalán nem csökkent, sőt.A rendőrség jelentése szerint kedden hatezer embert fogtak el tiltott határátlépés miatt, egyikükkel szemben büntetőeljárás is indult közokirat-hamisítás miatt. A kérdés viszont így az: mi értelme volt ennek az egész hercehurcának?

menekuktek_mti
Fotó: MTI

Közben olyan hírek érkeznek, hogy az ENSZ nem tud annyi pénzt adni a menekültek ellátására világszerte, mint eddig, mert már nincs rá forrás, egyre kevesebb a kormányoktól, alapítványoktól, magánszemélyektől érkező felajánlás.

A helyzetet nemcsak ez fogja fokozni, hanem az is, hogy Oroszország bekapcsolódott a Szíria elleni invázióba, és bár állítólag az Iszlám Állam ellen kíván harcolni, valójában igen zavaros információk érkeznek arról, kit bombáz és miért.

A pontot az i-re pedig az teheti fel, hogy a The Times britlap hozzájutott egy dokumentumhoz, amely szerint az Európai Unió az eddig a kontinensre érkező menekültek közül mintegy 400 ezer menedékkérelmét tervezi elutasítani, és visszaszállítaná őket oda, ahonnan jöttek.

Hozzászólások