Csináld magad! – Almás-fahéjas gyertya házilag

A karácsonyi hangulathoz sosincs korán

2014/11/09

Az illatok nagy hatással vannak az emberek hangulatára. Szaglásunkkal könnyen feleleveníthetünk egy-egy szép emléket a múltból – így van ez a karácsonnyal is, amiben akár egy gyertya is nagy szerepet játszhat.

Mindenkinél mást és mást idéznek elő a különböző illatok, de a karácsonyra a legjellemzőbb például a gyömbér, a fahéj, és az alma is. Ezek olykor süteményektől származnak, de manapság elterjedté váltak az illatosított mécsesek is. Most mutatunk egy otthon is könnyen elkészíthető változatot.

Hozzávalók:

  • almás illatú gyertya
  • fahéjrudak
  • spárga
  • befőttes gumi
  • színes szalag

Elkészítés:

1. Húzzunk fel egy befőttes gumit a gyertyának kb. az alsó egyharmadára.

gyertya4

2. Szúrjuk bele a fahéjrudakat szorosan egymás mellé, hogy teljesen elfedje a mécses felületét.

gyertya5gyertya6

3. Ha ezzel végeztünk, tekerjük körbe spárgával jó szorosan – többször is – a fahéjrudakkal beborított mécsesünket.

gyertya7gyertya8

4. Díszítésként pedig elfedhetjük a spárgás részt egy szalaggal.

gyertya9

Hozzászólások