Csináld magad! – Francia manikűr 5 lépésben

Könnyedén elkészítheted!

2014/07/19

Jönnek-mennek az újabbnál újabb manikűr trendek, de a francia manikűr örök divat marad, ami egyben a finom eleganciát és az ápoltságot is jelképezi. Nem feltétlenül kell a szépségszalonba menned, ha ilyet szeretnél. Öt egyszerű lépésben megmutatjuk, hogyan készítheted el magadnak!

2000 Ft körüli összegből már kihozható egy jobb minőségű francia manikűr szett, és ebből legalább 20 festést megoldhatsz. Amire szükséged lesz: körömlakklemosó, vattakorong, körömreszelő, kisolló,  matt fehér lakk, színtelen vagy halvány rózsaszín, esetleg bézs lakk, sablon; esetleg körömágybőr-eltávolító krém, mandulaolaj.

1. lépés: Készítsd elő a bőröd és a körmeidet!

lemosás

Ha jelenleg is színesek a körmeid, akkor mosd le róla a lakkot, ha szoktál használni körömágybőr-eltávolító krémet, akkor kend be vele a körömágyat! Ez felpuhítja, és utána visszatolhatod a bőrt. Az olló használata nem ajánlott! Mandulaolajjal érdemes bekenned a kezed, és 15 percig dunsztban tartani, mert táplálja a bőröd, és segítségével könnyen ledörzsölhető a felesleges hámréteg.

2. lépés: Formázd a körmöd!

formázás

Puha reszelővel formázd a körmöd, és ha a körmeid szélénél még maradt bőrkeményedés, akkor az kisollóval (kifejezetten bőrvágó ollóval) távolítsd el! Érdemes ovális vagy szögletes formát választani, mert ezeken mutat jól a francia manikűr.

3. lépés: Vidd fel az alapozó réteget!

alap

Az alapozó réteget érdemes úgy kiválasztani, hogy ne csak a színe feleljen meg neked, hanem táplálja is a körmeidet! Sokféle vitaminos, ásványi anyagokkal dúsított alapozó kapható. Miután felvitted az első réteget, hagyd megszáradni, és még legalább egy réteget húzz rá, így tovább tart a lakkozás.

 4. lépés: Vidd fel a fehér réteget!

sablon

Ha tapasztalatlan vagy, használj sablont, mert ennek segítségével szebb vonalakat tudsz húzni. A sablon felragasztása után vidd fel a fehér lakkot, és légy türelmes, csak akkor szedd le a sablont, amikor már teljesen megszáradt!

5. lépés: Használj fedőréteget!

fedőréteg

A teljesen áttetsző fedőréteggel teszed rá a koronát a művedre, mert ettől igazán elegánsnak, finomnak fog tűnni a munkád. Továbbra is szükséged lesz a türelemre, mert muszáj kivárni a végső, teljes száradást, ahhoz, hogy az eredmény igazán szép legyen.

A gyönyörű francia manikűröd természetes, letisztult formája miatt minden alkalomhoz, bármilyen ruhához illik, nem hiába a nők kedvence már 100 éve. Ha már nagyon belejöttél, más színekkel és díszítésekkel is kipróbálhatod!

Hozzászólások