Csirkeburger házilag

Megy a fene gyorsétterembe, ha csinálhat ilyet otthon

2016/08/15

A csirkeburger a világ egyik legnépszerűbb gyorskajája. Most megmutatjuk, hogy készíthetitek el akár ti magatok is otthon, igazi csirkéből, még finomabban!

Egy fiatal férfi életében komoly dilemma lehet, mikor el kell döntenie: csirkeburger vagy sajtburger? Azt tudjuk, hogy Kenderesi melyiket választaná, mi most az előbbi mellett döntöttünk. Mutatjuk is a receptet!

Hozzávalók:

  • 1 érett avokádó
  • 1 ek citromlé
  • 1 ek vaj
  • 1 nagy hagyma, karikákra vágva
  • 4 kicsontozott, bőr nélküli csirke mell
  • só és bors ízlés szerint
  • 4 hamburger zsemle
  • 4 ek majonéz
  • 4 szelet sajt

Elkészítés:

  1. Egy kis tálban keverjük össze a szeletelt avokádót a citromlével. Adjunk hozzá annyi vizet, hogy belepje, majd tegyük félre.
  2. Melegítsünk elő egy grillsütőt, és enyhén olajozzuk be a rácsot.
  3. Olvasszunk vajat egy nagyobb serpenyőben. Pirítsuk meg a hagymát, majd tegyük félre.
  4. Szórjuk meg a csirkét sóval és borssal. Helyezzük a grillre, és süssük addig, amíg már nem rózsaszín, körülbelül 5 percet mindkét oldalán. Tegyük a grillre a hamburgerzsömléket annyi időre, hogy éppen megpiruljanak.
  5. Nyomjunk a zsemlébe ízlés szerint majonézt, majd mehet bele réteg csirke, a pirított hagyma hagyma, a sajt és az avokádó.

Jó étvágyat!

Hozzászólások