Csirkefalatok krémsajtos bundában

Kisérletezz bátran különböző panírokkal!

2018/07/13

Térj el bátran a megszokott panírtól, amit a csirkemellre teszel! Próbáld ki bátran többféle bundában például krémsajtosban. Elképesztően finom lesz! 

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkemell filé
  • 1 csapott kk só
  • 0,5 kk őrölt bors

A bundához: 

  • 2 közepes tojás
  • 125 g krémsajt
  • 0,5 dl olaj
  • 1 nagy csipet só
  • 300 g liszt
  • 2,8 dl tej

Elkészítés: 

1. Az alaposan megtisztított csirkemellet kb. 1 cm széles és 3-4 cm hosszú csíkokra vágjuk. Kicsit hagyjuk lecsöpögni, meghintjük sóval, borssal és jól összeforgatjuk. A masszához a tojásokat a krémsajttal simára keverjük, majd a sót, az olajat, a lisztet is hozzáadjuk, végül a tejet fokozatosan adagolva sűrű, csomómentes tésztát kavarunk, ami sűrűbb, mint a palacsinta tészta, de hígabb, mint a nokedli.

2. A húsdarabokat beleforgatjuk, és addig hagyjuk állni, míg egy magasabb falú serpenyőben jól felforrósodik az olaj. Egy villa segítségével a csirkedarabokat egyesével kicsit lecsöpögtetjük, majd a forró olajba helyezzük. Így nem állnak össze a husik, hanem szépen egyesével közepes lángon világos barnára sülnek.

3. Konyhai papírtörlőre szedve hagyjuk a felesleges olajat lecsöpögni. Érdemes több adagban kisütni és a közben lecsöpögő tésztabuborékokat kihalászni az olajból, hogy ne ragadjon rá a következő adag húsra.

Jó étvágyat! 

Hozzászólások