Csirkefalatok krémsajtos bundában

Csirke nuggetsek egy kis sajtos extrával

2016/10/10

A csirkefalatok nagyon népszerűek éppen ezért felturbóztuk egy kicsit. Habár a natúr nuggetsek is finomak, sajttal és egy finom szósszal még jobb! 

A csirkefalatok önmagukban is jó vendégkínálók, de akár hétköznapra is remek fogás lehet. Tálald különböző mártogatósokkal, például kapros-krémsajtossal, salsa szósszal. Vagy akár a kisült falatkákat megcsorgathatjuk kevés mézzel és megszórhatjuk némi szezámmaggal is.

Hozzávalók a csirkefalatok elkészítéséhez:

  • 1 kg csirkemell filé
  • 1 csapott kk só
  • 0,5 kk őrölt bors

Hozzávalók a bunda elkészítéséhez:

  • 2 közepes tojás
  • 125 g krémsajt
  • 0,5 dl olaj
  • 1 nagy csipet só
  • 300 g liszt
  • 2,8 dl tej

Elkészítés:

1. Az alaposan megtisztított csirkemellet kb. 1cm széles és 3-4 cm hosszú csíkokra vágjuk. Kicsit hagyjuk lecsöpögni, meghintjük sóval, borssal és jól összeforgatjuk.

2. A masszához a tojásokat a krémsajttal simára keverjük, majd a sót, az olajat, a lisztet is hozzáadjuk, végül a tejet fokozatosan adagolva sűrű, csomómentes tésztát kavarunk, ami sűrűbb, mint a palacsinta tészta, de hígabb, mint a nokedli.

3. A húsdarabokat beleforgatjuk, és addig hagyjuk állni, míg egy magasabb falú serpenyőben jól felforrósodik az olaj. Egy villa segítségével a csirkedarabokat egyesével kicsit lecsöpögtetjük, majd a forró olajba helyezzük. Így nem állnak össze az egyes husik, hanem szépen egyesével közepes lángon világosbarnára sülnek.

4. Konyhai papírtörlőre szedve hagyjuk a felesleges olajat lecsöpögni.

Érdemes több adagban kisütni és a közben lecsöpögő tésztabuborékokat kihalászni az olajból, hogy ne ragadjon rá a következő adag husira.

Jó étvágyat!

Hozzászólások