Csirkemelles grillezett szendvics

Egy kis olaszos beütés a mindennapokra

2016/09/15

Adtunk már pár tippet a fenséges reggeli elkészítéséhez és most is egy újabbal kedveskedünk nektek, mégpedig a csirkemelles grillezett szendviccsel.

Ha rám hallgattok ezt a receptet egy kellemes hétvégi napon használjátok fel. A csirkemelles grillezett szendvics kicsit időigényesebb, mint egy átlagos reggeli, de annyira finom, hogy megér plusz 5 perc készülődést. Ez az étel nekem az olasz paninit idézi fel, így még jobban imádom! Narancslével és egy jó habos kávéval isteni. 

panini

Hozzávalók: 

  • 2 db bagett
  • 5 dkg csirkemell
  • 5 dkg szeletelt sonka
  • 1 db paradicsom
  • 1 db paprika
  • 5 dkg sajt
  • mustár
  • saláta

Ekészítés:

1. Először is begyújtjuk a grillt vagy felmelegítjük a vaslapot. A zöldségeket memgossuk és felkarikázzuk, a sajtot vékony szeletekre vágjuk. A csirkemellet megtisztítjuk, felkockázzuk, és serpenyőben vagy grillen megsütjük.

2. Ezután félbevágjuk a bagetteket, az egyik hosszanti részénél egyben hagyjuk, hogy legyen, ami összetartja a szendvicseket.

3. A szendvicseket megkenjük mustárral, majd megtöltjük őket a grillezett csirkemellkockákkal, a sonkaszeletekkel, a paprikával és a paradicsommal, majd a végül a sajtszeletekkel.

4. A szendvicsek tetejét kicsit lenyomkodjuk, és faszén felett megpirítjuk mindkét oldalát.(Vaslap esetén ugyanez a teendő.) Salátával és paradicsommal tálaljuk. 

Jó étvágyat!

Hozzászólások