Csirkés enchilada

Mexikói konyha a magyar családoknak

2016/06/02

Az enchilada egy mexikói étel. Sokban hasonlít a tortillára, de a végeredmény mégis picit eltérő. Mutatunk egy receptet, amit ti is könnyen elkészíthettek!

A legalapvetőbb különbség az enchilada és a tortilla közt, hogy míg az utóbbiban a hús mellett a zöldségek nyersek maradnak, addig a enchiladában mindenből egy ragu-szerű tölteléket csinálunk, és az megy a tortillalapba. Nem egy bonyolult művelet, ér ráadásul szinte mindent megtalálni hozzá a legátlagosabb magyar háztartásban!

Hozzávalók:

  • 1 ek vaj
  • 1/2 csésze apróra vágott zöldhagyma
  • 1/2 tk fokhagymagranulátom
  • 1 kockára vágott zöld chili
  • 1  tejszínes gombaleves konzerv
  • 1/2 csésze tejföl
  • 0,5 kg kockára vágott főtt csirkemell 
  • 1 csésze felaprított sajt
  • 6 tortillalap (recept ITT!)
  • 1/4 csésze tej

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a sütőt 175 °C-ra, közben enyhén zsírozzuk ki az edényt, amiben majd sütni szeretnénk.
  2. Egy közepes serpenyőben közepes lángon olvasszuk fel a vajat, és pirítsuk meg a zöldhagymát. Adjuk hozzá a fokhagyma granulátumot, majd keverjük bele a chilit, a gombakonzervet és a tejfölt. Jól összekeverni. A mártás nagyjából háromnegyedét tegyük félre, a maradékhoz adjuk hozzá a csirkét és a reszelt sajt felét. Keverjük össze jó alaposan!
  3. Töltsük meg a tortillalapokat a csirkés keverékkel, és tekerjük fel őket. Helyezzük őket a korábban bezsírozott edénybe.
  4. Egy kis tálban keverjük össze a megmaradt mártást és a tejet. Csurgassuk az enchilada tetejére, majd a végén szórjuk rá a maradék sajtot. 
  5. Tegyük be a sütőbe kb. 30-35 percig, amíg a sajt nem kezd el felhólyagosodni.

Jó étvágyat!

Hozzászólások