Csirkés paella

Egy falatnyi spanyol hangulat

2016/09/20

A következő receptet Jamie Oliver magazinjában találtam. Kipróbáltam, nagyon bejött, ezért most megosztom veletek a csirkés paella elkészítési módját.

Ez a csirkés paella egyszerű, de nagyszerű egytálétel. Ha nagyon extrázni szeretnéd, bolondítsd meg a paradicsompürét egy kis sáfránnyal a még összetettebb ízek kedvéért.

Hozzávalók 8-10 személyre: 

  • 22 db csirkefelsőcomb
  • 2 ek olívaolaj
  • 400 g chorizo, felkarikázva
  • 1 kis hagyma, apróra kockázva
  • 50 g üveges piquillo paprika, apróra kockázva
  • 1 kk füstölt paprika
  • 2 ek paradicsompüré
  • 400 g paellarizs
  • 120 ml fehérbor
  • 200 g fagyasztott cukorborsó
  • 3 ek finomra aprított metélőpetrezselyem
  • citromgerezdek

Elkészítés:

1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. A csirkét közben sózzuk, borsozzuk. Tegyünk egy 30 cm-es sütésálló tálat közepes-erős láng fölé. Öntsük bele az olívaolajat, majd tegyük bele a húst és több részletben süssük barnára. Ezután a csirkét kivesszük a serpenyőből és félretesszük.

2. Tegyük a serpenyőbe a chorizót a hagymával, és dinszteld, amíg a hagyma megpuhul – ez kb. 4 perc. Adjuk hozzá a piquillo paprikát, a füstölt paprikát és a paradicsompürét, sózzuk, megfőzzük, amíg a püré bugyogni nem kezd.

3. A rizst a serpenyőbe öntjük és összekeverjük a paradicsomos masszával. Kb. 3 percig főzzük.

4. Hozzáöntjük a bort, összekeverjük és felforraljuk. Ha a rizs beitta a bort, hozzáadunk 750 ml forró alaplét vagy forró vizet, aztán keverjük bele a borsót és a petrezselyem felét. A csirkecombokat úgy rendezzük a rizsen, mintha küllők lennének a keréken.

5. A paellát felforraljuk, majd sütőbe rakjuk 30 percig. Ezután kivesszük a sütőből, lazán befedjük fóliával és pihenni hagyjuk 10 percig. A megmaradt petrezselyemmel és a citromgerezdekkel díszítjük.

Jó étvágyat!

Hozzászólások