Csirkés quesadilla

Igazi mexikói finomság mára

2016/11/11

A quesadilla igazi mexikói étel. Habár bármivel megtölthetjük az igazi ízt a babtól és a római köménytől kapja. Mi most egy csirkés változatot mutatunk be.

Hozzávalók: 

  • 4 db tortilla lap
  • 0.5 db csirkemell filé
  • 40 dkg vörösbab (konzerv)
  • 20 dkg sajt (olvadós: gouda, trappista vagy chedar)
  • 2 kis db paradicsom
  • 0.5 db piros kaliforniai paprika
  • 3 db újhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 ek olívaolaj
  • 1 teáskanál római kömény
  • chilipehely ízlés szerint
  • só ízlés szerint
  • 1 dl víz

Elkészítés: 

1. A csirke darabokat az olívaolajon elkezdjük pirítani. Közben sózzuk, borsozzuk, ízesítjük római köménnyel, kevés őrölt chilivel, fokhagymával.

2. Amikor már kifehéredik és van egy kis színe, öntünk rá egy kevés (kb 1 dl) vizet. Puhára pároljuk, közben ha kell, még önthetünk alá vizet, de ügyeljünk, hogy a végén ne maradjon már alatta.

3. Végül adjuk hozzá a kockákra vágott paradicsomot, paprikát, újhagymát, majd a babot, egy kicsit melegítsük, forgassuk össze azokkal is kb. 1-2 perc alatt, és kész is a töltelék.

4. Mindegyik tortilla lap egyik oldalát kissé pirítsuk meg száraz serpenyőben.  Fordítsuk meg az egyiket és tegyük rá a reszelt sajt negyedét, ráhalmozzuk a töltelék felét végül jöhet megint negyed adag sajt. A sajt tartja össze az egészet. 

5. Ahogy elkezd olvadni a sajt, ráborítunk egy tortilla lapot úgy, hogy az elősütött fele kerüljön a töltelékre és fordítsuk meg: ráteszünk egy nagy lapos tányért, azt fogva szépen fejre állítjuk, megfordítjuk az egészet, majd a tányérról visszacsúsztatjuk a serpenyőbe (így a quasedilla még sületlen fele kerül alulra). Kicsit pirítsuk még és kész is. Mindezt megismételjük a maradék hozzávalókkal, így lesz két quasedilla, fejenként egy-egy. 6 cikkre vágva tálaljuk. Kínálhatunk mellé salsa-t vagy avokádó krémet.

Jó étvágyat! 

Hozzászólások