Csirkeszárnyak RC-módra

Alkalom nem is kell hozzá. Csak csirke.

2016/05/09

A csirkeszárnyak egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek hazánkban is. Ennek okán mutatunk most nektek egy egyszerű receptet, amivel bárki elboldogul!

Az egyik legjobb tulajdonságuk, hogy irgalmatlanul finomak. Mármint a csirkeszárnyak. Ezen felül alig van velük gond, szinte csak fűszerezni kell, és már süthetjük is. Nálunk mostanság nagy divat lett a sörözős-meccsnézős estékhez készíteni, a mindenféle rágcsálni való helyett. Egészségesebb is, finomabb is, és jobban csúszik vele a sör!

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkeszárny
  • 3 ek FreeFrom gm lisztkeverék
  • 1/2 tk őrölt chili
  • 2 tk só
  • 2 tk frissen őrölt tarka bors
  • 1 tk fűszerpaprika
  • 2 tk fokhagyma granulátum
  • 2 ek burgonyapehely

Elkészítés:

  1. A csirkeszárnyakat alaposan megmossuk, majd az ízületeknél szétvágjuk őket.
  2. A lisztet, a burgonyapelyhet, a chilit, a sót, a borsot, a paprikát és a fokhagyma granulátumot egy tálban alaposan összekeverjük, beleforgatjuk a csirkeszárnyakat és egy sütőpapírral kibélelt tepsire sorakoztatjuk őket.
  3. Megspricceljük egy kevés olíva olajjal, és 220 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton 50 perc alatt készre sütjük. Kb. a sütési idő felénél forgassuk meg a szárnyakat.
  4. Friss salátával, sült burgonyával, mártogatóssal, forrón kínáljuk.

Jó étvágyat!

Hozzászólások