Csodás bögrék

Ne csak manikűrre használd a körömlakkodat!

2015/04/23

Szép, színes és dekoratív kiegészítőket készíthetsz konyhádba egy nagyon egyszerű megoldással. Nem lesz másra szükséged, csak néhány körömlakkra, és egy kis vízre. Az eredmény: saját készítésű bögrék a lakásodba!

Készítheted akár magadnak, ajándékba, születésnapra, a közelgő anyák napjára, vagy az idei karácsonyra, tulajdonképpen bármilyen alkalomra! Az eredmény értékét az növeli, hogy dolgoztál vele, szántál rá időt és energiát, ami előtt mások is elismeréssel adóznak majd. De viccesen azt is mondhatnám, hogy úgy is növelheted a becses tárgy “piaci árát”, ha nagyon jó minőségű, drága körömlakkot használsz. De hidd el, erre semmi szükség! A bögrék úgy is jól fognak sikerülni, ha nem a legmárkásabb lakkokat áldozod fel a kreativitás oltárán, hiszen az eljárás roppant egyszerű, bárki könnyedén elsajátíthatja a mozdulatot!

A lényeg, hogy egy nagyobb műanyag edénybe engedj langyos vizet. Készíts elő különböző színű körömlakkokat, amivel a színvilágot fogod meghatározni. Ez lehet egyféle irány, de többet is variálhatsz, akár a lakás színéhez, akár a megajándékozott kedvenc színeinek megfelelően.

bögre

Cseppents egy nagyobb mennyiséget a lakkból a tálkába, majd hagyd, hogy magától szétfolyjon a víz felszínén. Ekkor vagy keverj hozzá még egy (vagy több) színt, vagy fogvájó segítségével még egy kicsit oszlasd szét a lakkot.

bögre4

Gyorsan kell dolgoznod, mert vízzel érintkezve hamar megmerevedik az anyag. Mártsd a bögrét a vízbe, kicsit mozgasd meg, majd emeld ki belőle.

bögre5

Gyönyörű mintát fogsz kapni! Ha valahol megfolyna a szín, vagy nem szeretnéd, hogy a bögrék alja is csupa máz legyen, akkor száradást követően acetonnal lemoshatod a felesleges réteget.

bögre6

Tedd félre a megfestett bögrét, és hagyd száradni legalább 2-3 órán át. Ezután dekupázs ragasztóval, vagy vízálló lakkal, amit hobby boltokban lehet kapni, kend át a bögrék szélét, hogy tartós legyen az alkotás!

fotó: Pinterest

Hozzászólások