Csodás út katonai teherautóval Afrika körül

19 hónap Afrika csodás tájain

2016/09/19

Kilépett a munkahelyéről, vett egy katonai teherautót, átalakította és 19 hónap alatt bejárta Afrikát. A körülmények nem voltak olyan rosszak, mint hiszed.

Szerény kezdetek és a katonai teherautó átalakítása

Miután a férfi kilépett a munkahelyéről, úgy döntött vesz egy használt katonai teherautót. A kocsinak mindenképp összkerékmeghajtásúnak kellett lennie a terep miatt. Emellett feltétlen olyan jármű kellett, aminek hátulja átalakítható lakókocsivá, ugyanis a tulaj kizártnak tartotta, hogy sátorban aludjanak. Továbbá igényt tartott egy normális fürdőszobára is, amit mindig a barátnőjére fogott, hogy csak neki fontos, ám utólag bevallotta, hogy ez nem igaz. Először is teljesen át kellett alakítani a teherautó hátulját. Az Egyesült Királyságban nem léteznek olyan vállalkozások melyek ilyesmivel foglalkoznak, ezért egy istálló készítő céghez fordult a férfi. Így nézett ki a váz és a végleges szerkezet amit elkészítettek a kocsihoz:

Beltéri építkezés

Ez a kép a lakókocsi elejéből van fotózva. Bal oldalt lesz a pihenősarok és az asztal. Jobb oldalt lesz a konyha és az ágy. Az ágy alá pedig elrejtenek egy hatalmas tartályt, ami mindig biztosítani fogja a friss vizet.

A híres fürdőszoba és a konyha

A leírás alapján úgy tűnik ebbe fektették a legtöbb pénzt és energiát. A padló mahagóniból készült, amit Kenyából hozattak. A konyha pici, de minden meg van benne amire szükség lehet. Tűzhely, hűtőszekrény, mosogató. A konyhában hideg és meleg víz is folyik.

Egy baleset

Mivel a teherautó több, mint 10 tonna, így vigyázni kell hol járnak vele. Mikor a sivatagba értek nem számoltak a mocsaras területekkel. Egyszer csak arra lettek figyelmesek, hogy a jármű süllyed. Szerencséjükre éppen zajlott a Dakar Rally, ezért hamar segítséghez jutottak. 4 órányi ásásra és több emberre volt szükség a kocsi kimentéséhez.

A legrosszabb út Afrikában

Ez itt a két főút egyike, ami összeköti Nigériát és Kamerunt. Ahhoz képest a minősége elég silány. Így néz ki az út a száraz évszakokban. Elképzelni sem tudjuk milyen lehet ha esik az eső. Állítólag csak 60 km hosszú, ám csapadékos időszakban több, mint egy hétig tart megtenni ezt a távolságot.

Új barátságok

Az út során rengeteg új kultúrát és embercsoportot véltek felfedezni. A legszívszorítóbbak a pigmeusok voltak, akik mélyszegénységben élik életüket.

Az afrikai körútról rengeteg képet találtok még, ezen az oldalon

Hozzászólások