A csók ABC-je

A legkedveltebb csókfajták

2014/09/14

Azt mondják, a csók néha sokkal intimebb, mint maga a szeretkezés- ezzel vitatkozhatunk, de azzal semmiképpen, hogy a csók a szex előszobája. Már az első másodpercben kiderül, milyen együttlétre számíthatunk csókpartnerükkel.

Azt mondják, ahogy férfi, annyi csóktípus, szerintünk pedig ahány helyzet, annyi csókolási lehetőség van. Nagyon izgalmas tud lenni a romantikus séta közben lopott csók, a kapualjban elbújós ‘elsőrandis’ finom szájra puszi, de a ‘megőrülök érted’ csók is izgalommal töltheti az ember lányát.

Nézzünk néhány lehetséges csókfajtát, amitől garantáltan megremeg mindkettőtök térde.

bed_kiss1

Érzéki csók

Talán ez a csókfajta a nők körében a legkedveltebb, hiszen egyszerre érzelmes, szenvedélyes, puha és izgató, mégis tele van erővel és a szerelem energiájával. Ebben a csóktípusban minden érzelmedet bele tudod tenni, Ez a csók előszobája egy meghitt egész éjszakán át tartó szerelmeskedésnek. Figyelem, csak gyakorlott szerelmesknek megy elsőre, de sok gyakorlás után, bárki elsajátíthatja

Ha így csókol a pasid, biztos lehetsz benne, hogy nem kell párkapcsolati zűrökre számítanod. Hiszen minden erejével rád figyel, és óvni, kényeztetni szeretne minden lehetséges módon, ami jólesik neked. Hasonló helyzetben azonban te se említsd fel a múltkori vitátokat, inkább fond a karodat a nyaka köré, és az övéhez mérhető érzékiséggel viszonozd ajkai érintését!

Félénk csók

Ennek a csóktípusnak több oka is lehet- vagy partnerünk még kicsit tapasztalatlan, vagy éppen a válaszodra kíváncsi.

Ha csak épp, hogy az ajkaidhoz érinti a száját, és – mintha a te válaszodra várna – nem kezdeményez hosszú, forró csókot, nem biztos, hogy az az oka, hogy nem kíván. Lehet, hogy inkább csak pozitív visszajelzésre van szüksége, hiszen a sok veszekedés után nem lehet biztos benne, ezúttal hogy viszonyulsz hozzá.

Ahelyett, hogy ismét bosszankodni kezdenél, félénk kezdeményezésére válaszolj egy forró csókkal: ez az ő kedvét is biztosan meghozza a merészebb folytatáshoz.

??????????????????????????

kisebbMeghitt csók
A szerelmesek kedvelt csókolási formája az egymáshoz bújós, simogatós meghitt csók, amikor az ajkak finoman térképezik fel egymást, de nem ismeretlen terepen. Erre a csókra a hősszerelmesek képesek, de ennél a csóknál fontos a helyszín is. Nyugodt, romantikus környezetben tudjuk átadni magunkat leginkább ennek a csókolási technikának.

Egy kedves, rövid, de finom nyelvtechnikával kísért csók mindent magába foglal, ami a párkapcsolatban jó lehet: a biztonságot, a meghittséget és a bizalmat. Ettől a gesztustól lehet, hogy nem kívánkozik le rólad a bugyi, de azt biztosra veheted, hogy, ha így csókol a pasid, eszébe sem jut mással tervezni, mint veled.

Heves csók

Az ismerkedők és a túlcsordult érzések csókja a heves csók. 

Amennyiben párod hajlamos arra, hogy átmenet nélkül, egyetlen ‘durrbele módra’ adja tudtodra szándékait, próbáld kicsit lassabb ritmusra szoktatni. Ha nem zárkózol el a folytatástól, csak éppen lassabb tempóra szeretnéd inteni a pasit, nem kell hagynod, hogy mély nyelvjátékával elvegye a kedved a szextől.

Spiderman-Kiss-famous-kisses-869756_600_401

Szorító csók 

Ez a csók tipikusan búcsúzáskor vagy veszekedéskor a legelterjedtebb, de erotkus együttlét előtti heves vágyakozást is jelenthet.
Ennek két változata is van. Az első, amikor ’az egyik szerelmes a száját erősen a másik alsó ajkához szorítja’. A második az ’erősen szorító csók’, melynél a szerető ’két ujja közé fogja a másiknak alsó ajkát, és miután azt nyelvével megérintette, száját rendkívül erősen rányomja’. Ez már-már nem is csók, hanem az erotikus előjáték maga. 

Vágygerjesztő csók 
Mint a név is mutatja, ez az a csók, amellyel felkelthetjük partnerünk érzéseit. „Mikor a nő alvó szeretőjének arcát nézi és megcsókolja, hogy tudtára adja szándékát vagy vágyát, ezt ’vágygerjesztő csók’-nak nevezzük.”  Csaknem kétezer évvel később mégis sok férfi nehezen fogadja el, hogy egy nő átvegye a kezdeményezést. Pedig csábító csókra ébredni igen kellemes, és felkeltheti a férfi vágyát, főleg reggel. Hogy olyankor is beválik-e, ha a férfit szeretkezés után elnyomja az álom, az más kérdés. A lényeg, hogy próbálkozásért még senkit sem hagytak el, úgyhogy hölgyeim, csókra fel!

Az ébresztő csók 
A vágygerjesztő csóknak ezzel a változatával a férfi ébreszti kedvesét. „Mikor a férfi későn ér haza, megcsókolja az ágyon szunnyadó kedvesét, hogy ezzel tudtára adja vágyakozását, ezt ’ébresztő csók’-nak hívják. Hasonló esetben a nő alvást színlelhet szerelmese érkezésekor, hogy ily módon megismerje szándékát és kiérdemelje becsülését.” 

Hozzászólások