Csoki, ami zsírkréta?

Így készíts színezőt a gyereknek

2015/05/20

Dobd fel a gyerek színezőjét különleges zsírkrétával! A színek kavalkádja és a muffin forma egészen új megvilágításba helyezi a színezők fogalmát. Elfoglaltság szülőnek és gyermeknek egyaránt. Próbáld ki ezt az egyszerű, de szép megoldást.

Mindannyian emlékszünk, hogy gyerekként mekkora örömet jelentett számunkra egy figurás fekete-fehér lap és néhány színes zsírkréta. A cikk írója például órákig képes volt egy ilyen füzet fölött ellenni, ami valószínűleg megnyugvást hozott anyukámnak, én pedig kiélhettem rajta fiatal művészi képességeimet.

zsírkréta

Most új megvilágításba helyezzük a színes kréták világát. Nem egyszerűen piros, sárga, kék és zöld krétákkal lehet alkotni, hanem ezek kombinációjával egyedi színvilágot kölcsönözhetünk a papíron lévő mintának. Robert Mahar, annak ellenére, hogy férfi, rendkívül kreatív és ötletes megoldásokat oszt meg követőivel az interneten. Nála találkoztunk ezzel az édes sütemény formájú zsírkrétával, de készíthetsz akár egy tábla csokoládét is belőle. Mutatjuk is, hogyan!

Nem lesz másra szükséged, csak egy csomag színes zsírkrétára és néhány szilikon formára, ami lehet csillag, kagyló, csokoládé tábla, vagy bármi, ami éppen a konyhádban fellelhető. Mi most a muffin – vagy ahogy az angolok hívják, cupcake – stílusú színezőt mutatjuk meg, az elkészítése pedig roppant egyszerű!

Végy egy csomag krétát és karikázd apró darabokra. Minél többféle színt kombinálsz, annál szebb lesz az eredménye. Készíts elő egy szilikonformát, a zsírkrétákról távolítsd el a papírt. Vágd apró karikákra a krétát.

cupcake2

Minél több színt válogatsz össze, annál különlegesebb eredmények születhetnek. Ha igazi cupcake hatást szeretnél elérni, akkor a sütiforma alját barnával töltsd meg, a kalapokat pedig mindenféle színnel keverve. Kicsit hagyd, hogy a zsírkréta mennyisége túlérjen a széleken, mert az olvasztás során úgyis összeesik.

cupcake3

Melegítsd elő a sütőt 300 fokra, tegyél egy sütőpapírt a tálcába és helyezd rá a szilikonformát.

cupcake4

Tedd be 8 percre a sütőbe, és hagyd, hogy a zsírkréták összeolvadjanak. Miután kivetted a sütőből, hagyd kihűlni a formában, és csak azután vedd ki belőle a mini muffin formákat, hogy megbizonyosodtál róla, már teljesen merev az új zsírkréta. Óvatosan fordítsd ki a szilikonból, és egy kis átlátszó ragasztó segítségével illeszd a kalapokat a talpakra. Annyira guszta lesz az eredmény, csak jusson eszetekbe, hogy nem igazi nasiról van szó, hanem játékos színezőkről!

cupcake5

Ahogy említettem, bármilyen formába öntheted a krétákat, így készülhet belőle egy gusztusos tábla csokoládé is, ami az elkészítést követően akár ajándéknak is bevethető egy gyereknapi zsúron! Öntsd ki a formát a fentiekhez hasonló módon, pompázzon a szivárvány minden színében, tedd be a sütőbe és ha kellőképpen megolvadt, hagyd a formában kihűlni, csak azután szedd le róla a szilikonformát. 

cupcake6

cupcake7

Vegyél elő egy alufóliát, csomagold bele a színes csokoládét, készíts rá névre szóló borítást, a gyerekeket jobban lenyűgözheted vele, mintha valódi csokit adnál a szájukba! Tökéletes ajándék szülinapra, babazsúrra a vendégeknek, és nem utolsó sorban jó elfoglaltság az elkészítés folyamata anyának és gyermekeknek egyaránt! Hiszen akár még együtt is megcsinálhatjátok a formákat, utána még élvezetesebb lesz a felhasználás.

cupcake9

Színezzetek együtt a szivárvány minden színében, ahol a gyerekek világában is új dimenziók nyílnak meg!

cupcake8

Még több kreatív tipp ITT!

Hozzászólások