Csokis bejgli

Ha unod a hagyományos bejglit, próbáld ki a csokisat

2016/12/13

Itt az ideje neki állni a bejglik elkészítésének. Ha nem a szokásosat szeretnéd, próbáld ki a csokis változatot. Emellett elkészítheted a hagyományosat is.

Sokan nem szeretik vagy már unják a diós, mákos bejglit, de azért megőriznék a hagyományokat. Ki mondta, hogy nem lehet kicsit újítani például egy csokis bejgli formájában?

Hozzávalók:

A tésztához

  • 50 dkg finomliszt
  • 25 dkg vaj (vagy margarin)
  • 2 db tojás
  • 5 dkg cukor
  • 1 csipet só
  • 2 dkg élesztő
  • 2 dl tej
  • 1 csipet cukor (az élesztőhöz)

A csokikrémhez

  • 3 dl tej
  • 0.5 evőkanál finomliszt
  • 1 db tojássárgája
  • 1 ek cukor (kristály)
  • 20 dkg porcukor
  • 2 ek cukrozatlan kakaópor
  • 10 dkg csokoládé
  • 200 g tejpor

Elkészítés: 

1. A tésztához a szokásos módon összekeverjük a hozzávalókat, és jól kinyújtjuk. A csokikrémhez a tejet a porcukorral és a kakaóval feltesszük főzni, sűrűsödni. A tojássárgáját az 1 kanál kristáycukorral habosra keverjük. Hozzáteszünk egy kanál lisztet, majd hideg tejjel kicsit higítjuk, mint egy habarást.

2. Hozzákeverjük a meleg, forrásban lévő krémbe és visszatesszük a tűzre. Beletesszük a csokoládédarabokat és a maradék cukrot, majd jó sűrűre főzzük, folyamatos kevergetés közben. A tűzről levéve hozzákeverjük a zacskó tejport. Ha még mindig túl híg, akkor pudingport keverünk hozzá.

3. A kinyújtott tésztát megkenjük a sűrű masszával, feltekerjük. A tetejét és az oldalát kétszer megkenjük kis szünettel tojássárgájával. A tetejét megszurkáljuk villával, hogy ne repedezzen be. Az előmelegített sütőben kisütjük, kb 25 percig. A sütő ajtaját ne nyitogassuk!

Jó étvágyat! 

Hozzászólások