Csokitojás luftballonból

A felhasználás újraértelmezése

2015/03/24

Na, jó! Úgy érezzük, a kreativitás Isten adta tehetség. Gondoltad volna, hogy egy egyszerű ötletből milyen nagyszerű dolog készíthető? Aki házilag szeretné elkészíteni a csokitojást húsvétkor, az most feltétlen olvasson tovább!

Ha még nem keltettük fel eléggé az érdeklődésedet, akkor mielőbb szeretnénk még egy okot adni rá! Ehhez a recepthez nem lesz másra szükséged, csak néhány lufira, csokoládéra és egy kis jégkrémre. A világ legegyszerűbb megoldása arra az esetre, ha kifogytál az ötletekből, mit készíts a locsolóknak desszertre!

Lassan beindul a fagylalt szezon, ezen a héten már igazi nyári meleget ígérnek. Mivel a húsvét is vészesen közeleg és eljött a csokinyuszi és csokitojás ideje, a két élvezetet jó ötletnek tűnik kombinálni.

Felejtsd el a műanyag edényeket és különböző csokiformákat! Vigyél egy kis színt a készülődésbe, használj luftballont a csokitojás elkészítéséhez!

Hozzávalók:

  • olvasztott csokoládé (lehet akár ízesített is)
  • lufik
  • fagylalt

Az elkészítés menete a következő:

Olvaszd fel a csokoládét és tedd egy langyos tálba (forró vízzel melegítsd át). Erre azért van szükség, hogy ne dermedjen meg a csoki, míg az alkotás készül. Előtte fújd fel a lufikat, oly módon, hogy tojás formájúak legyenek.

csokitojás

Mártogasd a tojások alját a langyos csokoládéba. Csepegtesd le jól, és helyezd sütőpapírral kibélelt tepsire. Mielőtt rátennéd, egy kanállal ágyazz meg a lufinak, hogy biztosan megálljon egyenesen. Ebbe mélyeszd bele a lufit.

csokitojás

Miután elkészültél a kívánt mennyiséggel, hagyd megdermedni a csokoládét. Ezt a folyamatot meggyorsíthatod úgyis, hogy beteszed a tepsit a hűtőbe, ha van rá elég helyed. Ha már kellően megmerevedett a csokoládé, egyszerűen szurkáld ki a lufikat, és kész is van a csokitojás, amit aztán megtölthetsz! Készülj fel rá, hogy egy-két csokoládé tányér szétrepedhet, szóval inkább csinálj többet a kelleténél. Ha mind megmarad egyben, akkor legalább többször örülhettek!

csokitojás

csokitojás

Ha pedig sikerrel jártál és készen állnak a talpacskák a megtöltésre, végy egy adag fagylaltot, kanalazd bele a közepébe, a tetejére fújj egy kis tejszínhabot és szórd meg csokireszelékkel! A sikered garantált!

csokitojás

fotók: Pinterest

Hozzászólások