A csokoládé lenne az örök fiatalság titka?

Nesztek ráncok!

2015/02/24

A Cambridge Egyetem kutatói sosem állnak le, legutóbb éppen azon dolgoztak, hogyan lehetne a csokoládét a fiatalság megőrzőjeként még kívánatosabbá tenni. Úgy tűnik ez sikerült nekik!

A kutatók egy reprezentatív csoporton tesztelték fejlesztésüket, aminek tagjai négy héten át napi szinten fogyasztottak a csokiból. Az eredmények azt mutatták, hogy csökkent a vérben kialakuló gyulladás és fokozódott a bőrszövet vérellátása, köszönhetően a megnövekedett antioxidánsok számának. Így a résztvevők bőre sokkal simább és puhább lett, mint előtte, és láss csodát, a ráncaik is halványodtak!

A titkos összetevő neve: astaxantin. Nem hallott még róla?! Pedig ez a zsírban oldódó piros festékanyag megtalálható az algákban, a lazacban, sőt, a flamingó is ennek köszönheti üde színét!

csokolade

A szervezetben ez az astaxantin semlegesíti a szabadgyököket, oly’ módon, hogy egyedülállóan képes a sejtek mindkét oldali megtapadására, így még az E-vitamin is eltörpülhet mellette, ami pedig közismerten jótékony hatással van bőrünk szépségére.

Megkérdeztük az egyik hazai csoki gyár képviselőjét, vajon a magyar nőknek meddig kell várniuk egy ilyen jellegű újításra? Azt a választ kaptuk, hogy a csokoládéban eleve megtalálható flavonoidok önmagukban is öregedés gátlók, tehát ha fogyasztjuk – vagy bármilyen más formában felhasználjuk, például bőrre kenve -, akkor máris felvettük a harcot a ráncokkal! Tehát itthon egyelőre várat magára az astaxinnal dúsított édesség, de a szakember szerint a valódi kakaóvajból és kakaómasszából készült csokoládék amúgy is jótékonyan hatnak, szóval ne csüggedjünk!

csokolade3

Arról nem szól a fáma, hogy a kutatásban résztvevők napi hány kocka csokit fogyasztottak, és a ráncok csökkenésével vajon milyen arányban növekedett testük térfogata, de ha bűnözni van kedvünk, lelkiismeretünket megnyugtathatjuk, hogy jobb, mint a drága plasztika és még boldoggá is tesz!

A külföldi boltok polcain már a jövő hónaptól ott lesz a Cambridge Beauty Chocolate fantázia névre keresztel csoda nasi. Kíváncsiak vagyunk, vajon a kozmetikusok vagy az edzőtermek forgalma fog-e jobban növekedni?!

Hozzászólások