Csokoládéba mártott kandírozott narancs – könnyedén!

Ízletes és dekoratív desszert

2014/12/16

A narancs a karácsony egyik kedvenc gyümölcse: évekkel ezelőtt még a fát is díszítették vele, de a narancsos sütemények és likőr is sok családban közkedvelt. Most a csokoládés kandírozott narancs rejtelmeibe vezetünk be.

Hogyan készítsünk kandírozott narancsot?

Hozzávalók:

– 2,5 l víz – 50 dkg narancshéj – 50 dkg cukor – 1 tábla étcsokoládé

Mossuk meg a narancsokat, majd szeleteljük fel őket. A narancskarikákhoz levágjuk a megmosott narancsok kalapkáját, kb. 1/2 cm vastagon felszeleteljük

Egy nagyobb (vagy 2 kisebb) edényben, hogy a narancskarikák jól elférjenek benne, kristálycukorból és 1 dl vízből szirupot főzünk, beletesszük a narancskarikákat, és 5 percig főzzük-sűrítjük, félidőben megfordítjuk. iStock_000053933306_Small

Mindezek után lehúzzuk a tűzről az edényt, tetejét megszórjuk 50 g finomított kristálycukorral, és hagyjuk kihűlni. Rácsra rakosgatjuk, majd a narancshéjhoz hasonlóan hagyjuk egészen megszáradni.

A megszikkadt narancskarikákat félig vagy egészen megmártjuk olvasztott csokoládéban, és rácsra vagy sütőpapírra helyezve hagyjuk megszáradni. Jól záródó üvegben sokáig eltartható, az aromáját is megtartja.

Akár esti csemegének, akár vendégváráshoz is kiváló desszert, hiszen finom és még dekoratív is.

iStock_000053885456_Small   narancs

Hozzászólások