Csokoládés gyümölcsrizs málnával

Nem csak a fagyi tökéletes nyári desszert

2016/08/26

Ha már a könyöködön jön ki a fagyi, és kipróbálnál egy másfajta, könnyű desszertet, a csokoládés gyümölcsrizs remek választás lehet. Egyszerű és finom!

Hozzávalók:

  • 250 g kerekszemű rizs 
  • 1 liter tej
  • 15 g margarin
  • 1 csipetnyi só
  • 1/2 kk. fahéj
  • 100 g kristálycukor
  • 100 g ét vagy tejcsokoládé
  • 150 ml hideg habtejszín 
  • 200 g málna
  • 1 ek kristálycukor 

Elkészítés:

1. A rizst egy szűrőben, folyóvíz alatt átmossuk. Tegyük egy lábasba, adjuk hozzá a tejet, egy pici sót, a fahéjat és a margarint, majd tegyük fel főni.

2. Amikor félig megpuhult, keverjük bele a cukrot is. Főzzük, amíg teljesen puha lesz. A végén adjuk hozzá az apróra vágott csokoládét is, keverjük el, amíg elolvad. Ha étcsokoládét használtunk és a csokoládés tejberizs nem elég édes, keverjünk hozzá egy kevés plusz cukrot, ekkor még biztosan elolvad. Hagyjuk teljesen kihűlni.

3. Amíg a rizs hűl, a málna harmadát egy evőkanál cukorral forraljuk össze, hagyjuk langyosra hűlni.

4. A hideg tejszínt verjük habbá és keverjük el a kihűlt csokis tejberizzsel. A tejberizst az édes málnapürével és a friss málnával rétegezve tálaljuk, málnával és reszelt csokoládéval díszítsük.

Jó étvágyat!

Hozzászólások