Csokoládétorta főzött krémmel

A legjobb csokitorta recept

2016/10/05

A csokoládétortát amilyen könnyű elkészíteni, legalább olyan könnyű elrontani is. Viszont ezzel a főzött krémes recepttel nem nyúlhatsz mellé.

Biztos, hogy minden háziasszony és tanulni vágyó fiatal hölgy készített már csokitortát élete során legalább egyszer. Ha valamiért nem sikerült volna, megmutatjuk a tutira beváló főzött krémes receptet.

Hozzávalók a piskótához:

  • 100 g cukor + 40 g a habba
  • 175 g liszt (ha kakaós lapokkal szeretnénk, akkor előbb mérjünk ki két evőkanál kakaóport és azt a súlyt egészítsük ki liszttel)
  • 75 ml olaj
  • 75 ml tej
  • 2 tojás
  • 1/2 cs sütőpor

Hozzávalók a krémhez:

  • 4 tojás
  • 20 dkg kristálycukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 23 dkg hűtőből épp kivett vaj
  • 25 dkg étcsokoládé
  • 4 dkg cukrozatlan kakaópor

A piskóta elkészítés:

1. Először is kimérünk mindent, egyik edényben a lisztet a sütőporral (kakaós esetén a kakaó is), másik edényben a cukor, tej, olaj, tojássárga, harmadik edény a tojásfehérje csipet sóval , pár csepp citromlével, és van egy negyedik edény is, abba pedig a cukrot tesszük amit a habba szánok.

2. Mindig a tojásfehérjével kezdjük. Felverjük , majd hozzáadjuk a cukort, és kemény habbá verjük az egészet. Utána elkeverjük a tejet, olajat, tojássárgáját és a cukrot. Rászitáljuk a sütőporos lisztet (kakaós esetén a kakaós sütőporos lisztet), elkeverjük alaposan. Teszünk a felvert tojáshabból vagy két kanálnyit a masszához, és egy kézi habverővel elkavarom benne, azaz fellazítom a sárga masszát.

3. Párszor ezt megismételjük, majd beletesszük az összes habot és simára keverjük. Ezután tortaformába/tortagyűrűbe tesszük, aminek csak az alján legyen papír, az oldala maradjon szabad. A forma oldalára húzogassuk kicsit fel a tésztát, így sülés közben jobban tud kapaszkodni , egyenletesebb lesz a végeredmény. 175 fokon süssük, míg szép színt nem kap. Utána lapokra vágjuk, mikor már teljesen kihűlt!

A krém elkészítése:

1. A tojást a cukrokkal egy lábasban folyamatosan kevergetve kis lángon addig hevítjük, míg teljesen el nem olvad. Ezután belekockázzuk a vajat, elkeverjük. Nem baj, ha darabos marad, majd a csoki feloldja.

2. A csokoládét vízgőz fölött vagy egyéb módon felolvasztjuk, elkeverjük benne a kakaót és apránként, folyamatos keverés mellett a tojás habhoz adjuk. Alaposan elkeverjük, hogy sima krémet kapjunk. Hűtőben lehűtjük kicsit, majd tölthetjük a tortát. A lapokat betöltjük a krémmel, majd kívülről is díszítjük.

Jó étvágyat!

Hozzászólások