Csonkító mozgólépcsők

Tovább szaporodnak a horrorisztikus esetek

2016/01/12

A mozgólépcső a fáradt, hosszabb lépcsőzést nehezen megtevő emberek legjobb barátja. Ugyanakkor ha nem tiszteljük, az életünkre törhet.

Rengeteg ember rémálma, hogy egy mozgólépcső egyszer csak elkapja, hiszen legtöbbünket figyelmeztettek még gyerekként: a lépcső vége előtt emeljük gyorsan a lábunkat, mert az becsípheti. És ne feledjük azt sem, hogy az X-akták egyik legfélelmetesebb szörnyét, a gumiembert is ez a zötyögő gépezet intézte el végül.

Sokadik eset már a mostani kínai incidens, amiben egy kétéves kislány kezét kapta be a mozgólépcső. Ji’an városának egyik bevásárlóközpontját csupa vér lepte el, és még egyelőre nem tudni vissza lehet e varrni a gyermek ujjait. Sajnos a lányra nem vigyázott senki ezért is történhetett a szörnyűség: az apa éppen a telefonján chat-elt, míg az édesanya egy étkezdében tömte magát.

Az ázsiaiakat valamiért kevésbé szeretik ezek a közlekedést segítő eszközök. Tavaly Budapesten az Arany János utcai metrómegállónál csonkolt egy koreai nőt a mozgólépcső: sok csomaggal szált fel és elvesztette egyensúlyát, de olyan rosszul esett a lépcsőfokokra, hogy annak fésűs vége beharapta jobb kezének ujját. Saját vidékükön sem kímélik  a kényelmesen lépcsőző keletieket. A múlt év nyarán sorozatban három rémséges baleset is történt: az egyikben egy pekingi kisgyermekes anya alatt szakadt be a mozgólépcső tetején a fém fedőlap, egy nappal később Wuzhou városában egy kisgyerek karját szorította be a lépcső, míg Shanghajban egy takarító lábát darálta be a szerkezet.

Minden esetben emberi figyelmetlenség, vagy mulasztás okozta a katasztrófákat, ezért tehát nekünk kell odafigyelni, hogyan használjuk és tartjuk karban a könnyen ellenségünkké válható barátot. Végezetül álljon itt egy videó, amin a tegnap elhunyt David Bowie a végtelenségig mozgólépcsőzik.

Hozzászólások